Sadje in mehurčki

Ledena lepotna osvežitev iz domačega hladilnika

T.D.
14. 8. 2021, 18.27
Deli članek:

Ko je neznansko vroče, se zelo potimo in tudi vodoodporna kozmetika nas pusti na cedilu. Se sprašujete, kako se učinkovito ohladiti?

Dreamstime
Po čiščenju obraza potopite kosem vate v mineralno vodo in potapkajte po koži.

Nič lažjega, vse sestavine za osvežitev imate v domačem hladilniku in zamrzovalniku. Že v nekaj trenutkih boste hladni kot led. Poleti večino sadja hranimo kar v hladilniku, kjer je na varnem pred prehitrim gnitjem in nadležnimi mušicami. Uporabimo ga lahko tudi v lepotilne namene. Hladno grozdje v maski osveži kožo, jo očisti vsakdanje umazanije, praha in znoja. Za pripravo hladilne maske zmešamo jedilno žlico medu s tremi do štirimi zmečkanimi jagodami grozdja in nanesemo na obraz za 30 minut. Splaknemo z mlačno vodo. Za najboljši učinek lahko takšno masko uporabljamo več dni zapored, zagotovo pa v pasjih dneh.

Kumare za vlago

Še ena od sestavin, ki jo imamo poleti gotovo v hladilniku, so kumare. Če iščete nekaj utehe za svojo kožo ali način, kako bi jo navlažili, so kumare pravi odgovor. Narežite tanke rezine hladne kumare in jih razporedite po koži, lezite ter pustite, da osvežijo polt. Po 15 minutah jih odstranite in splaknite obraz. Nadaljujte nego s tonikom in vlažilno kremo.

Tonik iz kumare in zelenega čaja

Mineralna voda utrdi ličila in čez dan deluje kot osvežitev. Natočite je v stekleničko z razpršilom in nosite vedno s seboj. Uporabljajte po potrebi. 

Zeleni čaj je poln antioksidantov in varuje kožo pred škodljivimi UV-žarki, kumara pa ohladi in osveži. Olupite in nakockajte eno manjšo kumaro ter jo zmešajte v električnem mešalniku. Skuhajte pol skodelice zelenega čaja in pustite, da se ohladi. Ko je čaj mrzel, ga dolijte h kumaričnemu pireju. Premešajte in uporabljajte kot tonik.

Mineralna voda za prebujenje

Tudi brez dragih tretmajev v lepotnih salonih in mineralnih kopelih lahko iz svoje kože preženete posledice vročine. Z mineralno vodo iz hladilnika! Uporabite jo lahko na več načinov, denimo kot tonik. Po čiščenju obraza potopite kosem vate v mineralno vodo in potapkajte po koži. Koža bo v trenutku osvežena in rožnata.

Lesketajoči lasje

Mnogi prisegajo na spiranje las z mineralno vodo, saj jim povrne prožnost in svežino. Takole gre: lase si umijte kot običajno, jih posušite in nato napršite z mineralno vodo. Še enkrat jih posušite. Vaši kodri bodo poživljeni in pričeska bo bujnejša.