Naravne maske

Pospešimo rast las!

Tea Dečman
29. 5. 2021, 07.45
Deli članek:

Ali zadnje čase opažate, da so vaši lasje vedno bolj pusti in brez sijaja? Se vam zdi, da vam na leto zrastejo le še centimeter ali dva?

Dreamstime
Redno masiranje glave in lasišča s kokosovim oljem bo zagotovilo, da bo vaše lasišče brez prhljaja.

Ste vedele, da jim lahko lesk povrnete s pomočjo mask za lase, ki jih izdelate same, saj vsebujejo sestavine, ki se že skrivajo v vaši domači shrambi?

JAJCA IN OLIVNO OLJE

Ti sestavini sta se v preteklosti izkazali kot zelo učinkoviti, ko gre za nego in pospeševanje rasti las. Po tem je predvsem znan jajčni beljak. Če mu boste dodale še nekaj kapljic olja, pa boste dobile super masko za nego las. Na lase jo nanesite enkrat na teden, in sicer tako, da jo nežno vmasirate v lasišče, nato pa pustite približno 20 minut. Olivno olje bo pomagalo obnoviti konice las in jih ohranilo zdrave. Količino olivnega olja prilagodimo gostoti las. Jajca so bogat vir beljakovin in lecitina, zato bodo vaše lase okrepila, jih pozdravila in naredila mehkejše. Lase si prekrijemo z aluminijasto folijo, ki ustvarja toploto.

ROŽMARINOVO IN KOKOSOVO OLJE

To olje najdemo kot eno izmed sestavin v številnih kozmetičnih izdelkih za nego las, uporabite pa ga lahko tudi samostojno. Odlično je pri stimulaciji lasnih foliklov, in izkazalo se je, da je najboljši način, kako izkoristiti vse njegove učinke, ta, da ga na lase nanesete v kombinaciji z drugim oljem. Najboljša izbira je kokosovo olje. Skupaj bosta navlažila lase, jih naredila svilnato mehke, obenem pa pospešila njihovo rast. Redno masiranje glave in lasišča s kokosovim oljem bo zagotovilo, da bo vaše lasišče brez prhljaja. Uporabite ga lahko tudi kot naravni balzam, saj izvrstno neguje, s svojimi beljakovinami lase nahrani in jim povrne vitalnost, pomaga pa tudi pri ponovni rasti poškodovanih las.

ČEBULA IN AVOKADO

Da, prav ste slišale! Čeprav se morda zdi, da vonj maske ne bo najprijetnejši in se bo vpil v lase, so rezultati vredni vsakega neprijetnega vonja. Lasni folikli se zelo dobro odzivajo na močne sestavine s hladilnim učinkom, zato je bil sok čebule vedno ena izmed najučinkovitejših sestavin, ko gre za pospeševanje rasti las. Številne študije so pokazale, da rdeča čebula pri izpadanju las pomaga v 87 odstotkih primerov. Še več, pozitivni učinki naj bi se na laseh pokazali že v enem mesecu. Dermatologi trdijo, da gre za metodo brez negativnih posledic, in jo priporočajo vsem, ki želijo pospešiti rast las ter omiliti njihovo sivenje in izpadanje. Rdeča čebula je bogata z žveplom, ki spodbuja nastanek kolagena, slednji pa je ključnega pomena za rast las. Obenem je sok rdeče čebule zelo koristen za cirkulacijo krvi na lasišču in zmanjša morebitna kožna vnetja, saj je bogat z antibakterijskimi lastnostmi. Sok bo lase naredil močnejše, odprl lasne mešičke in preprečil morebitne infekcije lasišča. Tisti, ki so metodo že preizkusili, trdijo, da so rezultati vidni že po nekaj tednih. Da bi omilile vonj čebule, jo zmešajte s pretlačenim avokadom, ki ima kar nekaj pozitivnih učinkov. Poleg tega, da pomaga obnoviti poškodovane lase, bodo tudi gladki kot že dolgo ne.