POGOSTA TEŽAVA

Triki in nasveti, s katerimi vrat ne bo več boleč in trd

T.D.
7. 3. 2021, 16.52
Deli članek:

Le kdo med nami ne pozna povezane bolečine, ki veže v ramenih, se kaže v zatrdelem vratu in povzroča glavobol? Ponoči nas zbuja ali pa nam sploh ne dovoli zaspati.

Dreamstime
Boleč vrat je bolj pogost pri tistih, ki so navajeni zelo visokega vzglavja.

Vas pogosto mučijo bolečine v vratu? V današnjih časih je to izjemno razširjena težava, ki je v mnogih primerih povezana z uporabo najrazličnejših elektronskih naprav. Eden izmed osnovnih ukrepov, če se želite znebiti bolečin v vratu, je tako zmanjšanje količine časa, ki ga namenite uporabi naprav, še posebno telefona. Hkrati pa vam ponujamo še nekaj dodatnih nasvetov, ki lahko pomagajo pri omilitvi bolečine oziroma zmanjšanju napetosti.

Kako držati telefon

Čeprav je, kot omenjeno, priporočljivo, da poskušate karseda zmanjšati količino časa, preživetega na telefonu, za večino ljudi ni realno, da bi se povsem odpovedali uporabi te naprave. Ko uporabljate telefon, je tako zelo pomembno, da ga držite v položaju, ki bo čim manj obremenil vrat. Najbolje, da je telefon v višini oči – oziroma čim bližje tej idealni poziciji. S tem namreč preprečite sključenost in preobremenitev vratu.

Vzglavje ne previsoko

Bolečine v vratu so pogosto povezane tudi s tem, kako spimo. Težave so med drugim zelo pogoste pri tistih, ki so navajeni zelo visokega vzglavja oziroma uporabe večjega števila blazin. Če vas pogosto mučijo bolečine v vratu, vam tako vsekakor priporočamo, da znižate svoje vzglavje.

Preverite svoj vid

Na prvi pogled se sicer ne zdi, da bi obstajala povezava med očmi in vratom, vendar lahko težave z vidom med drugim vplivajo prav na bolečine v vratu. Če vaš vid ni najboljši, je vrat verjetno precej bolj obremenjen zaradi čudnih položajev, v katerega ga spravljate, ko poskušate nekaj prebrati oziroma videti.

Stol z dobro oporo

Predvsem za tiste, ki veliko sedite, je pomembno, da uporabljate stol, ki bo poskrbel za čim boljšo podporo vrata. Hkrati pazite, da boste zaslon računalnika namestili tako, da bo zgornja tretjina v višini oči, da vam ne bo treba upogibati vratu.