Recept za juho, ki tekne po prekrokanih nočeh, s pridom uporabljajo Francozi. Poleg glavobola odpravlja tudi neprijeten zadah iz ust. Zelo na tanko narežite čebulo in jo popražite na maslu. Stresite jo v jušni lonec, zalijte s steklenico šampanjca, povrh nadrobite sir kamamber, posujte s popečenimi krušnimi drobtinami in postavite v srednje ogreto pečico, da se sir stopi. Servirate tako, da položite v vsako jušno skodelo rezino sirove skorje in prelijete z alkoholno juho. Začinite s sveže mletim poprom, lahko tudi z mleto rdečo papriko, nikakor pa ne solite! Sol in šampanjec pač ne gresta najbolje skupaj.

Sadje, ribe, jajca

Privoščite si jabolka, kutine in hruške, tudi ribe so odlične za zdravljenje »mačka«. V Nemčiji in nekaterih skandinavskih deželah so marinirani slaniki s surovo čebulo in kislo smetano ali jogurtom običajna jed za jutro po burni noči. Pa tudi jajca z vročim mlekom ali kašo in nekaj kapljami vina ali piva so v prejšnjih stoletjih pripravljali utrujenim ponočnjakom.

Mlečni močnik in kosmiči

Priljubljeno ameriško zdravilo zoper pijanost je že stoletja mlečni močnik. Včasih so ga pripravljali drugače kot danes, in sicer tako, da so vmešali žlico koruznega škroba v skledo sirotke in segrevali do vrenja. Še vroče so pojedli kot juho, začinjeno s soljo in poprom, ali pa hladno. Za boljši okus lahko juho dodatno začinite z medom. Krožnik grozdnih jagod, posutih z rjavim sladkorjem in z dodanim mrzlim mlekom, prav tako dobro dene želodcu. Irci prisegajo na pretlačen krompir. Tudi kozarec mleka olajša želodčne težave. Ovseni kosmiči, slani in s smetano, učinkujejo kot zaščitna plast med tistim, kar je bilo v želodcu, in tistim, kar bo prišlo vanj.

Zdravljenje s koktajli

Nekateri prisegajo na načelo »klin se s klinom izbija«, kar pomeni, da si tudi naslednji dan privoščijo šilce žganja. Krvava Mary je svetovno znan koktajl za pomoč po pijanski omami, temelji pa na močnih, pekočih začimbah, limoninem soku in merici alkohola.