PO prekrokani noči

Skrijmo izdajalske sledi nenaspanosti in mačka

T.D.
2. 1. 2021, 21.11
Deli članek:

Ponočevanje se običajno ne konča le z izsušenim grlom in bolečinami v glavi, temveč posledice pusti tudi na koži. Ta je rdečkasta, zabuhla, pod očmi črna, ustnice pa izsušene. Kaj storiti?

Dreamstime
Če že veste, da se bo zabava zavlekla, sprejmite previdnostne ukrepe.

Ker ure ne morete zavrteti nazaj, da bi nadoknadili zamujeno spanje, si lahko z nekaj lepotnimi prijemi vsaj osvežite videz. Tako boste tudi po dolgi novoletni zabavi zlahka skrili vse sledi prekrokane noči.

Pripravite se na posledice

Če že veste, da se bo zabava zavlekla, sprejmite previdnostne ukrepe. Preden zapustite stanovanje, postavite na nočno omarico pollitrski kozarec vode in multivitaminsko šumečo tableto. Voda bo pomagala proti dehidraciji, ki jo povzroča uživanje alkohola, medtem ko vitamini (zlasti skupine B) preprečijo, da bi alkohol škodoval notranjim organom. Nasvet: prav tako učinkovita kot voda sta skodelica zelenega čaja ali kozarec mleka. Mleko telo oskrbi z beljakovinami, vlago in kalcijem, katerega raven se zaradi alkohola nevarno zniža.

Vlaga, vlaga, vlaga

Po dolgi noči je najboljše lepotno darilo, ki si ga lahko daste, veliko tekočine. Pijte vodo ali napitke, ki vsebujejo izvlečke ličija, zelenega čaja, papaje, guave ter vitamine K, E in A. Prav tako si ne pozabite navlažiti kože. Pomaga katerakoli vlažilna krema, četudi jo takoj po prihodu domov nanesete kar na naličen obraz (ker ste preutrujeni za čiščenje). Še najboljša pa je krema zoper staranje, saj kožo posvetli.

Blazina, na pomoč!

V prvo pomoč spada tudi vzglavnik. Kako? Če spite brez njega, se namreč neprečiščene telesne tekočine nakopičijo tam, kjer je koža tanjša in mehka, na primer pod očmi – nastanejo podočnjaki. Ležanje z dvignjeno glavo, podprto z dvema vzglavnikoma, pa to prepreči.

Recite ne McDonald’su

Vemo, vemo – slastna slanina, jajček in sirov kolač bi vam po prekrokani noči tako zelo teknili. Vendar to ni pravo zdravilo, saj bo koža po uživanju soli in maščobe še bolj zabuhla. Kaj torej pojesti, da preženete mačkasti videz? Za zajtrk poskusite z melono, za kosilo pa imejte na krožniku temnolistno ali oranžno zelenjavo. To bo pomagalo nadomestiti izgubljeni vitamin A.