Vitamin D

Okužbe dihal so na pohodu: recite jim STOP!

Promocijsko sporočilo
17. 12. 2020, 13.15
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 13.15
Deli članek:

Vitamin D neposredno sodeluje s celicami, ki so odgovorne za boj proti okužbam, kar je še posebej pomembno v obdobju, v kateremu se nahajamo.

Dreamstime
Gripa

Več obsežnih opazovalnih študij je pokazalo povezavo med pomanjkanjem vitamina D in okužbami dihal, kot so prehladi, bronhitis in pljučnica, pa tudi, da jemanje prehranskih dopolnil D v primernem dnevnem odmerku lahko zmanjša tveganje za okužbe dihalnih poti.

V eni študiji pri ljudeh s kronično pljučno boleznijo KOPB, so imeli le tisti, ki so jim poleg zdravil, dodajali tudi vitamin D, po enemu letu zdravljenja pozitivne učinke.

Strokovnjaki zato za preprečevanje okužb enoglasno priporočajo dodajanje vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil v tekoči obliki. Slovenski strokovnjaki iz Centra Holistic so v ta namen trg obogatili s tekočim prehranskim dopolnilom Vitamin D3 in K2, ki ima zelo visoko vsebnost hranilnih snovi. Vsebuje namreč kar 3000 IU (mednarodnih enot), kar zagotavlja, da ima telo ob rednem uživanju polne zaloge vitaminov D in K.

Pri holistic.si so poskrbeli tudi za dojenčke in otroke, ki so jim pripravili tekoče prehransko dopolnilo Vitamin D3, ki pa so mu njihovim potrebam, primerno dodali vitamin C in cink – ter prijeten okus gozdnih sadežev.