Vitamin D

Preverite: je to vzrok vaših zdravstvenih težav?

Promocijsko sporočilo
16. 12. 2020, 15.40
Deli članek:

O pomenu vitamina D za človeka je iz leto v leto več znanega – tako o tem, za kaj vse ga naše telo potrebuje in o tem, kakšni so simptomi, da ga v telesu primanjkuje.

Dreamstime
Demenca

V smeri odpravljanja pomanjkanja vitamina D, ki je pri ljudeh že kronično, se seveda trudijo tudi strokovnjaki.

S prehranskimi dopolnili - vitamini in minerali z visoko vsebnostjo hranilnih snovi, se stanje namreč lahko občutno popravi. Med najbolj priznanimi tovrstnimi izdelki je tudi slovenski – Vitamin D3 in K2 iz Centra Holistic, ki ima pred podobnimi izdelki še prednost, ker njegova tekoča oblika omogoča hitrejši in bolj učinkovit vstop v organizem.

Za kaj vse je potreben vitamin D?
Mnenja, za kaj vse človeški organizem potrebuje vitamin D, so res številna, zato smo izbrali le najbolj pogosta, ki so vsa tudi znanstveno dokazana.
D vitamin nas varuje pred osteoporozo: telesu pomaga pri absorpciji kalcija v kosti, zato varuje pred krhkimi in poroznimi kostmi.
D vitamin poskrbi za pravilen razvoj kosti pri dojenčkih: dojenčke in otroke ščiti pred rahitisom in je nujen za trdne in zdrave zobe.
Vitamin D ščiti pred tesnobo in depresijo: igra pomembno vlogo pri tvorbi serotonina, srečnega hormona ter uspešno pomaga proti depresiji in anksioznosti.
Vitamin D preprečuje raka prsi in jajčnikov, pa tudi debelega črevesja in danke: dokazano je, da imajo ženske z rakom prsi, nižje vrednosti vitamina D.
Vitamin D ščiti pred avtoimunimi obolenji: krepi dobro in zdravo delovanje imunskega sistema, zato je zelo uspešen pri preprečevanju avtoimunih obolenj, kot so artritis, multipla skleroza …
Vitamin D ščiti pred sladkorno boleznijo: odličen je pri uravnavanju krvnega sladkorja.
Vitamin D ščiti pred kapjo
Vitamin D pomaga pri zdravih žilah in lepo pretočni krvi, prav tako pomaga in uravnava nivo holesterola ter pritiska.
Vitamin D ščiti pred demenco: v študiji so dokazali, da so imeli ljudje z demenco in Alzheimerjevo boleznijo manj vitamina D.
Vitamin D pomaga pri hujšanju: ker spodbudi zdravo delovanje slinavke in znižuje previsok krvni sladkor, pomaga tudi k dolgoročnim učinkom določene diete.

Znaki pomanjkanja vitamina D
Čeprav nam vitamina D primanjkuje, smo lahko kar dolgo časa povsem brez simptomov in kasneje zaradi kakšne druge težave, povsem slučajno opazimo pomanjkanje vitamina D.
Najbolj pogosti znaki pomanjkanja vitamina D so: depresija, tesnoba, pomanjkanje dobrega razpoloženja, nihanje razpoloženja, oslabljen imunski sistem, težave z zobmi, težave s sklepi in kostmi, debelost in nezmožnost hujšanja, šibkost v mišicah, bolečine v mišicah in rahitis pri otrocih.
V skrbi za zdravje, sploh pa, če opazite kateregakoli od naštetih znakov, je smiselno, da sežete po katerem od prehranskih dopolnil, posebej v zimskem času, ko je pomanjkanje vitamina D največje. Tekoči Vitamin D3 in K2 s holistic.si je lahko prava izbira, saj vitamina oba skupaj in vsak zase pripomoreta k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti, srca in ožilja ter imunskega sistema.