Zdravje

Težave zaradi premalo vitamina D? Rešitev je elegantna!

Promocijsko sporočilo
14. 12. 2020, 15.45
Posodobljeno: 16. 12. 2020, 15.53
Deli članek:

Vitamin D je izredno pomemben vitamin, ki ima močne pozitivne učinke na celotno telo. In kadar nam vitamina D primanjkuje, gre obratno za močne negativne učinke na celotno telo.

Profimedia
Utrujenost

Ko je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, vitamin D telo tvori iz holesterola. Prav tako ga najdemo v nekaterih živilih, kot so mastne ribe in obogateni mlečni izdelki, vendar vedeti moramo, da ga samo s prehrano in sončno svetlobo dobimo premalo.

Poleg tega, da ga s hrano ne moremo vnesti dovolj, pa obstajajo še mnogi dejavniki tveganja za pomanjkanje vitamina D.

Najpogostejši med njimi so: stres, nezdrava prehrana, prekomerna teža, bivanje in zadrževanje v zaprtih prostorih, uporaba sončnih krem in očal ter pokrival na soncu, življenje stran od Ekvatorja, kjer je sonca malo, bolezni in jemanje zdravil …

Večina ljudi se pomanjkanja vitamina D ne zaveda, saj so simptomi lahko dolgo časa skriti in jih s pomanjkanjem D vitamina ne povezujemo, čeprav vplivajo na kakovost življenja – če omenimo samo pogoste okužbe, težave z zobmi, utrujenost, boleče kosti, počasno celjenje ran, izpadanje las in še bi lahko naštevali.

Pri reševanju težav zaradi pomanjkanja vitamina D pa ni potreben nikakršen poseben spopad, rešitev je dokaj elegantna, zagovarjajo in priporočajo pa jo tudi domači in svetovni strokovnjaki s področja prehrane, medicine in dietetike: gre namreč za uživanje vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil v tekočih prehranskih dopolnilih.

Pri holistic.si so šli še dlje od najbolj poznanega in klasičnega prehranskega dopolnila za dviganje ravni vitamina D v telesu - D3. Svojo ponudbo prehranskih dopolnil so obogatili izjemno kombinacijo vitaminov D in K in ju združili v Vitamin D3 in K2. Oba skupaj in vsak zase vitamina pripomoreta k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti, srca in ožilja pa tudi imunskega sistema, kar je v obdobju prehladov in grip še posebej dobrodošlo.