NARAVNA POMOČ

Zoper prehlad in slabost ter za zdravo kri in srce!

T.D.
13. 12. 2020, 14.23
Deli članek:

Že veste, katere učinke ima limonin čaj z ingverjem? Preprosto ga je pripraviti in ima veliko koristi za naše zdravje – pomaga pri slabosti, glavobolu in prehladu.

Dreamstime
Limona in ingver sta odlična v boju z infekcijami, saj skrajšata trajanje prehlada, kašlja in gripe.

Slabost in bruhanje sta pogosta simptoma, ki se pojavita pri nosečnosti, kemoterapiji, pomorski bolezni in kot neželen stranski učinek pri zdravljenju. V takšnih primerih čaj deluje kot magija in prinese takojšnje olajšanje. Mnoge študije so dokazale, da je ingver najučinkovitejši pri težavah s slabostjo, bruhanjem, prebavo, diarejo in pri trebušnih bolečinah.

Izboljša imunski sistem

Limona je bogata z vitaminom C, ima veliko antioksidantov in krepi imunski sistem. Če imate oslabljen imunski sistem in hitro podležete boleznim, je pravi čas, da začnete redno piti limonin čaj z ingverjem, ki vam bo okrepil imunski sistem. Limona in ingver sta odlična v boju z infekcijami, skrajšata trajanje prehlada, kašlja, gripe in vas varujeta pred okužbami, kot je salmonela.

Izboljša kognitivne funkcije

Ingver je čudežna začimba, ki ima protivnetne in antioksidativne lastnosti. Znanstveniki so ugotovili, da ingver izboljša spomin. Pitje limoninega čaja z ingverjem vsako jutro bo imelo mnogo koristi za zdravje vaših možganov in zmanjšalo bo tveganje za nastanek alzheimerjeve bolezni.

Izboljša zdravje srca

Čaj, ki ga lahko uživate vsakodnevno, bo ščitil vaše srce pred številnimi boleznimi. Limona, ki je bogata z vitaminom C, je znana po tem, da spodbuja pravilen pretok krvi skozi arterije in vene ter preprečuje nastanek krvnih strdkov. To zmanjša tveganje za srčne napade in infarkt. Ingver pa je znan po tem, da izboljša krvni obtok in ima protivnetne, antiplateletne, hipotenzivne in hipolipidemične učinke, ki preprečujejo kardiovaskularne bolezni.

Pomirja bolečine, menstrualne krče, glavobole in vnetja

Ker imata tako ingver kot limona protivnetne lastnosti, vam čaj iz teh dveh živil pomaga blažiti različne bolečine, povezane z migrenami, menstrualnimi krči ali okrevanjem po bolezni ali operaciji. Vsekakor bo vsakodnevno pitje čaja pomagalo izboljšati splošno počutje.