Zdravje

Obstaja vitamin D3, ki otrokom celo diši

Promocijsko sporočilo
4. 12. 2020, 15.50
Posodobljeno: 4. 12. 2020, 15.50
Deli članek:

Otroci so naše največje bogastvo in vse njihove bolezni bi starši v svoji brezpogojni ljubezni prevzeli nase. A tako pač ne gre …

V trudu s pravilno prehrano svojih najmlajših in zadostnemu gibanju na svežem zraku pa vseeno kdaj pozabimo na zadosten vnos vitamina D v organizem našega malčka. Morda pomena vitamina D ne poznamo dobro ali pa imamo predsodek ali morda celo strah pred prehranskimi dopolnili. A kakršenkoli predsodek pred vitamini in minerali z visoko vsebnostjo hranil v tekočih prehranskih dopolnilih Holistic D3 ni potreben.

Še posebno pomemben je D3 za otroke, ki so premalo izpostavljeni soncu in ki veliko časa preživijo v zaprtih prostorih, otroke, ki pojedo premalo živil, ki vsebujejo vitamin D in otroke, ki imajo kronične bolezni.

Številni učinki

Vitamin D dokazano pripomore k pravilni rasti in razvoju otrokovih kosti, krepi imunski sistem, spodbuja delovanje mišic, ohranja zdrave in močne zobe ter zmanjšuje utrujenost. D3 namreč spodbuja absorpcijo kalcija in fosforja, ki sta potrebna za normalno rast in razvoj kosti otrok. Kakovostno dopolnilo Holistic pa je obogateno še z vitaminom C in cinkom, ki pripomoreta k boljšemu delovanju imunskega sistema.

Vitamin D sicer naravno nastaja v koži, ko smo izpostavljeni sončnim žarkom UVB. A težava se pojavi že poleti, ko otroke pred močnimi sončnimi žarki ščitimo s sončnimi kremami ali oblačili. Še toliko bolj pa jeseni in pozimi, ko je sonca veliko manj. Telo pa potrebuje vitamin D skozi celo leto in vsak dan!

In da bosta letošnja jesen in zima za še posebej zdrava in sladka, so se pri holistic.si potrudili s prehranskim dopolnilom D3 po željah otrok – v tekoči obliki in z okusom gozdnih sadežev, hkrati staršem zagotovili, da je uživanje popolnoma varno: Holistic D3 za otroke je brez glukoze, brez laktoze, brez GSO in primeren tudi za vegane.