Zdravje

Zakaj kalcij kar kliče po D3 in K2?

Promocijsko sporočilo
4. 12. 2020, 15.49
Posodobljeno: 4. 12. 2020, 15.49
Deli članek:

Vsi dobro vemo, da je ključni gradnik močnih kosti in zob kalcij in večinoma smo tudi vsi seznanjeni, katera hrana kalcija največ vsebuje.

Profimedia
Vitamin D

Ko skrbimo za svoje zdravje, za vnos kalcija zato uživamo mleko in mlečne izdelke, sir, listnato zelenjavo, stročnice, suho sadje, otrobe, izdelke iz polnovredne moke in pijemo mineralno vodo. A kaj, ko se zdravstvene težave s kostmi in zobmi vseeno tako pogosto pojavljajo.

Ob vseh dobrih učinkih kalcija je žal manj znano dejstvo, da je sočasno s kalcijem treba poskrbeti za zadosten vnos vitamina D, ki je ključen, da se kalcij v telo absorbira.

Blagovna znamka Holistic je v skrbi za zdrave kosti in zobe tako pripravila prehransko dopolnilo vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranilnih snovi v tekoči obliki D3 in K2. Zakaj je kombinacija D3 in K2 idealna, nam je pojasnila certificirana prehranska terapevtka Alja Dimic s holistic.si: 'Vitamin D spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se kalcij v telesu nalaga na prava mesta. Oba vitamina skupaj in vsak zase pripomoreta ne le k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti in zob, temveč tudi srca in ožilja ter imunskega sistema.'