Zdravje

Roman nam je priznal: »Stresa je za izvažat.«

A.Se.
3. 11. 2020, 15.00
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 13.36
Deli članek:

Psihološki stresi motijo delovanje našega telesa in organov. Fraza »na jetra mi gre« ni iz trte izvita.

Roman je star 57 let. Po poklicu je trgovec, že 25 let vodi svoj salon keramike. Z ženo sta vzgojila tri otroke, družini pa se je pridružil tudi že prvi vnuk. V preteklosti se je ukvarjal tudi z glasbo in z ansamblom ob vikendih igral na veselicah.

Zdravstvene težave so se pojavile zaradi stresa

Svojo poklicno pot je Roman začel v verigi tehničnih trgovin, ko pa je šel na svoje, pa je v njegovo življenje vstopila obilica stresa. Zaradi napornih in stresnih dvanajsturnih delovnikov se je po nekaj letih odpovedal igranju v ansamblu, »v zadnjem času pa je za piko na i poskrbela še pandemija, tako da je stresa za izvažat.«

Kot pravi, mora Roman zaradi zdravstvenih težav že nekaj časa jemati kar nekaj tablet. Na kontroli po operaciji, ki jo je prestal pred leti, ga je zdravnik opozoril o zamaščenosti njegovih jeter in mu priporočil izgubo 10 do 15 kilogramov.

Zato se je odločil, da vzame stvari v svoje roke in »se malo zresni pri prehrani.« Tako dnevno uživa raznoliko prehrano, na dan popije do dva litra vode, tuje pa mu ni niti gibanje, saj veliko hodi. »Ampak je vse to premalo. Ker jem zvečer, je potem tudi moj spanec nekvaliteten, in potem pridejo zraven še ostale zadeve«, kot so neurejena prebava, slabo počutje in pomanjkanje energije. »Vsi delamo take male prekrške, za katere vemo, da jih ne bi smeli.«

Osebni arhiv
Roman je eden od srečnih nagrajencev 3-mesečnega razstrupljanja jeter.

Roman je osvojil trimesečni razstrupljevalni tretma za jetra s podporo strokovnjakov, ki ga bo pomagal obvarovati pred negativnimi posledicami stresnega vsakdana ter vsakodnevnega jemanja tablet. Z izbrano kombinacijo zdravilnih učinkovin bo povečal razstrupljevalni potencial njegovih jeter, hkrati pa bo jetra obnovil in zaščitil ter podprl prebavo. Tretma bo tudi blagodejno vplival na prebavni trakt in tako posledično okrepil njegov celoten organizem. Roman je vesel, da se je odločil za razstrupljevalni tretma jeter, ki mu bo pomagal, da bo zaživel polnejše in bolj energično življenje.