DIETA

Skrivnost vitkosti se skriva v smutijih

T.D.
31. 10. 2020, 12.12
Deli članek:

Tukaj je dieta, ki obljublja vsak teden vsaj pol kilograma manj, medtem ko še vedno lahko uživate v okušanju krompirja, testenin in celo kozarca vina na dan.

Dreamstime
En dan na teden se popolnoma odpoveste hrani in zaužijete le tri doma pripravljene smutije.

Dieta je že mnogim pomagala do vitkosti, saj običajno ljudje z njo izgubijo po en kilogram na 14 dni, in sicer po načrtu, ki ne zahteva veliko odrekanja. Vsi ti kilogrami se stopijo med spanjem na tisti dan, ki je namenjen pitju smutijev. Se sliši predobro, da bi bilo res? Preverite, kako deluje.

Kako deluje

En dan na teden se popolnoma odpoveste hrani in zaužijete le tri doma pripravljene smutije, saj raziskave kažejo, da je izguba teže prav po »postnem« dnevu največja. Preostalih šest dni pa se držite zdravega jedilnika s poudarkom na pustih beljakovinah (jajca, ribe, meso), ki so hrana za mišice. Uživate pa tudi mnogo jedi, ki na prvi pogled niso prav nič dietne, na primer kikirikijevo maslo, avokado in krompir, seveda v omejenih količinah. Po sedemdnevnem ciklusu spet ponovite dan s smutiji in tako nadaljujete dieto, kolikor časa želite oziroma dokler ne dosežete želene telesne teže. Dietni načrt je lahko dolgotrajen in lahko postane vaš način prehranjevanja, saj ne izključuje nobenih hranil, je nasiten, ohranja energijo in dobro voljo.

Pravila za preostalih šest dni

Kaj torej jesti v dneh, ki niso smutijevi? Pazite na dnevni vnos beljakovin. Nikoli jih ne pojejte manj, kot je priporočilo za vašo telesno višino. Pojejte toliko sadja in solate, kot želite. Pojejte dvakrat po 240 mililitrov obroka nemastnega jogurta, mleka, skute ali sira na dan. Vsak dan lahko zaužijete dve mali porciji polnozrnatih ogljikovih hidratov (rezina kruha, dva ržena krekerja, 30 gramov ovsenih ali drugih visoko vlakninskih kosmičev, rjavi riž, polnozrnate testenine, kvinoja, kuskus).