Zdravje

Izpoved: "Niti pomisliti nočem, kaj bi se zgodilo …"

Oglasno sporočilo
18. 11. 2020, 12.15
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 12.19
Deli članek:

Pomoč na daljavo, ki jo 24 ur na dan zagotavlja storitev socialnega servisa E-oskrba, je ob mnogih nezgodah ali nenadnih poslabšanjih počutja ključnega pomena pri pravočasnem ukrepanju. To se je izkazalo tudi pri 81-letnem uporabniku Slavku, ki je prepoznal simptome srčnega infarkta in pravočasno poklical pomoč.

"Z ženo sva vse življenje trdo delala, zdaj zlata leta preživljava v družbi najinih vnukov, ob večerih pa rada odigrava partijo kart ali se nasmejiva ob večernem televizijskem kvizu. Drug drugemu tako krajšava čas in si medsebojno pomagava. Z leti pa so se obeh lotile tudi zdravstvene težave, žena ima raka na črevesju, sam sem sladkorni bolnik in jemljem tablete za holesterol.

Sicer ne živiva čisto sama – v spodnjem nadstropju naše hiše živi hčerka z družino, tako da nama veliko pomagajo. Ker sta hčerka in njen mož polno zaposlena s službama, vnukinji pa med tednom študirata v Mariboru, sva se z ženo odločila za E-oskrbo, saj nikoli ne veš, kdaj te bo kaj doletelo.

In izkazalo se je, da sva se odločila pravilno. Pred dvema mesecema je hčerka ravno odpeljala ženo na specialistični pregled v Ljubljano, zato sem bil sam doma. Ravno sem pozajtrkoval, ko me je začelo čudno stiskati v prsih. Najprej sem mislil, da bo že minilo, in se ulegel na kavč. Potem pa se je bolečina začela širiti iz prsnega koša v vrat in levo roko, začel sem se tudi močno potiti. Pomislil sem, da bi to lahko bili znaki srčnega infarkta, in zajela me je panika, saj v hiši ni bilo nikogar, ki bi mi lahko pomagal.

Hitro sem pritisnil na gumb E-oskrbe, ki ga ves čas nosim na obesku okoli vratu, in v manj kot 10 minutah so prišli pome reševalci ter me odpeljali v bolnišnico, kjer so mi pomagali. Tako so preprečili najhujše. Niti razmišljati nočem, kdaj bi dobil pomoč, če ne bi imel E-oskrbe. Verjetno prepozno."

Slavko, 81

Da boste tudi sebi zagotovili 24-urno pomoč na daljavo, za naročilo in več informacij o E-oskrbi pokličite na brezplačno številko 080 8000 ali obiščite www.telekom.si/e-oskrba.