Zdravje

Izpoved: "Le E-oskrbi se lahko zahvalim, da sem danes še živa."

Oglasno sporočilo
20. 11. 2020, 13.00
Posodobljeno: 20. 11. 2020, 13.06
Deli članek:

E-oskrba je 24-urna storitev pomoči na daljavo, ki je že mnogim omogočila organizacijo pomoči, ko so jo potrebovali. Med njimi je tudi 65-letna Ivanka.

"Ko sva se z možem upokojila in oba tudi »uradno« postala starejša, je hčerka vztrajala, da si urediva E-oskrbo, saj, kot pravi, nikoli ne veš, kdaj pride prav. Stara sem 65 let in sem sladkorna bolnica, mož pa je star 67 let. Oba uživava v pokoju, prosti čas pa namenjava druženju in izletom na morje. Sama zelo veliko časa preživim tudi s prijateljico, ki je prav tako novopečena upokojenka. Veliko se druživa, hodiva na kave in sprehode ter dvakrat na teden na telovadbo.

Nekega dne sva se s psi odpravili na bližnji hrib na sprehod, ki je bil nekoliko daljši kot po navadi, saj je bil mož na ekskurziji z društvom upokojencev. Pot je bila zahtevnejša, zato sem se pri hoji malo bolj utrudila in zadihala kot sicer, kar sem pripisala pomanjkanju kondicije. Ko sem prišla domov, pa se je hitro izkazalo, da ni bila kriva samo moja slaba forma.

Zaradi padca krvnega sladkorja se mi je nenadoma stemnilo pred očmi in padla sem v nezavest. Tu pa je imela zelo pomembno vlogo E-oskrba. Imela sem še ravno toliko moči, da sem pritisnila na gumb detektorja, ki ga nosim okoli vratu. Preostalega se ne spominjam več. Asistenčni center je takoj poslal reševalce in po približno 20 minutah so me že odpeljali v bolnišnico. Le E-oskrbi se lahko zahvalim, da sem danes še živa, saj se je mož domov vrnil šele zvečer in bi me sicer našel šele, ko bi lahko bilo že prepozno."

Ivanka, 65

Za več informacij in naročilo E-oskrbe pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 8000 ali obiščite spletno mesto www.telekom.si/e-oskrba.