Najbrž ste opazili, da se bolj verjetno prehladite ali staknete kakšno drugo infekcijo takrat, ko niste dovolj naspani. Tudi študije na Univerzi v Chicagu kažejo, da če spite samo po štiri ure na noč šest dni zapored, imunski sistem proizvede za polovico manj protitelesc, kot jih na primer potrebujete, kadar vas napade gripa. Zato si privoščite dovolj spanja na noč (od sedem do devet ur) in si tako okrepite imunski sistem in zdravje.

Brez telovadbe

Potrudite se redno in zmerno telovaditi. Privoščite si denimo vsaj 30 minut hitre hoje na dan in vaš imunski sistem bo deloval bolje. Poleg tega rekreacija sprosti v telo hormone sreče, ki so prav tako pomembni za dobro počutje.

Slabo prehranjevanje

Uživanje preveč sladkarij onesposobi imunske celice, ki nas branijo pred napadi bakterij. Ta učinek traja še vsaj nekaj ur po tem, ko ste pogoltnili vrečko bombonov. Raje jejte več sadja in zelenjave (jabolka, kivi, citrusi, zelje, špinača, korenje), ki sta bogata s hranili (vitamin C, beta karoten in cink) za dobro delovanje imunskega sistema.

Vedno v stresu

Naša imunska obramba je močno oslabljena, kadar smo pod stresom in večjimi telesnimi obremenitvami, zato je pomembno, da se znamo sprostiti. Kompleksna kombinacija rastlinskih izvlečkov, mineralov in vitaminov krepi imunski sistem in telesu pomaga, da se učinkovito brani pred posledicami stresa. Če ste v stresu daljše obdobje, lahko to načne vaš imunski sistem. Zato se naučite stresne situacije čim bolj nevtralizirati: meditirajte, upočasnite tempo, posvetujte se z drugimi.

Prehranska dopolnila

Včasih traja nekaj časa, da slabe življenjske navade zamenjamo z dobrimi. Takrat so nam lahko v dobro pomoč pri ohranjanju močnega imunskega sistema tudi naravna prehranska dopolnila. Ta lahko jemljemo nepretrgoma, saj ne povzročajo odvisnosti ali stranskih učinkov.