LEPOTNE NAVADE

Za lepo kožo v zrelih letih poskrbimo že zdaj

T.D.
4. 10. 2020, 15.02
Deli članek:

Zagotovo ste za številne že slišali, pa vendar: katere so tiste lepotne navade, ki jih morate upoštevati že danes, da bo vaša koža ostala vitalna tudi čez nekaj let?

Dreamstime
Med spanjem na hrbtu hrbtenica ostaja v svoji naravni obliki.

Pomanjkanje spanja se pozna na obrazu že na dnevni ravni, kaj šele dolgoročno. Čez dan se koža bori s stresom in nečistočami, ponoči pa se obnavlja in počiva. Zaradi stresa nastanejo mozolji in gubice, zato je priporočljivo, da spite med šest in osem ur na dan. Če spite na trebuhu, bodite še posebno previdni, ker takrat nastajajo spalne gube. Zaradi mečkanja posteljnine in rinjenja obraza v vzglavnik namreč nastane največ gub. Priporočena je uporaba satenaste posteljnine za vzglavnik, saj se ne mečka. Še boljša rešitev pa je sprememba navade – spanje na hrbtu.

Nenehno menjavanje krem

Tudi vi spadate med tiste, ki kar naprej menjavajo kreme za obraz samo zato, ker želijo hitre rezultate, ki pa jih ni? Potem naj vam zaupamo, da se noben rezultat ne pokaže čez noč, čeprav številni oglaševalci in trgovci to obljubljajo. Namesto da kreme nenehno menjavate, zdržite z eno približno tri mesece. Koža se obnavlja dobrih 30 dni, zato je najkrajša doba, da se pokažejo prvi učinki nove kreme, mesec in pol. Čez tri mesece pa boste zagotovo videli, ali je po uporabi kreme dejansko kakšen učinek. V vednost: če sta kremi dodana elastin in kolagen, potrebuje koža kar tri mesece (ali več), da ju vsrka vase in pokaže prvi rezultat.

Ne šobite se, kadar se ličite!

Ali med ličenjem našobite ustnice? Ali visoko dvignete obrvi, povlečete kožo okoli oči, medtem ko nanašate maskaro? Nikar! Strokovnjaki odsvetujejo tovrstno početje, saj je to vzrok za nastanek drobnih gubic, pa tudi ličila s tem nanesete površno. Zato bodite pozorni na to, kaj počnete z obrazom, kadar nanj nanašate ličila.

Ali ste vedeli, da koži škodujejo tudi žvečilni gumiji?

Žvečenje žvečilnih gumijev pripomore k hitrejšemu nastajanju gub na spodnji ustnici, obenem pa lahko povzroči druge težave v strukturi ust. Da bi ohranili zdravje in lepo kožo, raje opustite to navado.