Rak dojk

Tanja Španić izvoljena za predsednico Evropske zveze Europa Donna

K.M.
28. 9. 2020, 16.32
Posodobljeno: 13. 11. 2020, 09.38
Deli članek:

Za predsednica Združenja Europa Donna Slovenija Tanjo Španić je slabega pol leta na položaju predsednice evropske zveze Europa Donna.

Tanja Španić
Tanja Španić

Na videoseji upravnega odbora Evropske zveze Europa Donna, ki je potekala 7. aprila 2020, je bila predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, slovenskega združenja za boj proti raku dojk, soglasno izvoljena za predsednico evropske zveze Europa Donna in tako nastopila s svojim mandatom. Tanja Španić je aprila na tem položaju zamenjala Avstrijko Mono Elzayat, ki je odstopila na začetku leta po petih letih predsedovanja. Tanja Španić je bila od januarja 2018 članica izvršnega odbora evropske zveze, od leta 2019 pa podpredsednica.

Evropska zveza Europa Donna je bila ustanovljena leta 1994. Danes šteje 47 članic nacionalnih združenj, ki so upravno in organizacijsko samostojne, sledijo pa ciljem in nalogam evropske zveze. Europa Donna je vseevropsko združenje skupin žensk, ki omogoča izmenjavo in širjenje preverjenih informacij in strokovnih smernic o raku dojk v različne kulture, ki jih zastopa. Članstvo v evropskem združenju je odprto za evropske države, kot jih je opredelila Svetovna zdravstvena organizacija ter tudi za vse države, ki so potencialne kandidatke za sprejem v Evropsko unijo.