sirotkin prašek

Hitra dieta, ki vzame do tri kilograme na teden

T.D.
31. 8. 2020, 21.25
Posodobljeno: 31. 8. 2020, 22.19
Deli članek:

Mislite, da potrebujete, če želite skočiti v srednješolske kavbojke, časovni stroj? Ne, vse skupaj je lahko bližje stvarnosti z osvežilnimi poletnimi frapeji s sirotkinim praškom.

Profimedia
Sirotka je zelo priljubljena pri hujšanju in pri ljudeh, ki jim v prehrani primanjkuje beljakovin.

Pred vami je dieta, priljubljena med športniki po svetu, po kateri lahko na teden shujšate do tri kilograme. Sirotka je stranski proizvod predelave mleka v sir in je že vrsto let na voljo tudi v prahu – zaradi lažje in hitrejše prehrane, pa tudi zato, ker proizvajalci izdelkom mnogokrat dodajo številne aminokisline. Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, ki jih lahko dobimo s hrano. Imajo celo večjo biološko vrednost kot jajčni beljak. So hitro prebavljive in imajo odlično aminokislinsko sestavo že same po sebi. Športniki po svetu jih uporabljajo za boljšo regeneracijo po vadbi in izgradnjo stabilnejše mišične mase, zelo priljubljena pa je tudi pri hujšanju in pri ljudeh, ki jim v prehrani primanjkuje beljakovin, denimo pri vegetarijancih, pa tudi pri terapijah za izboljšanje imunskega sistema.

Zakaj nam sirotkin frape pomaga shujšati

Ne le da pospeši izgorevanje maščob, temveč tudi sproži kemijske reakcije v telesu, natančneje v mišicah, ki pripomorejo k notranji pomladitvi. Mišice postanejo aktivnejše in močnejše, četudi ne pretečemo desetih kilometrov. Številne raziskave so potrdile, da je frape iz sirotke v namene hujšanja mnogo učinkovitejši od vseh ostalih formul oziroma frapejev, ki jih pripravimo iz raznih hranilnih praškov. Zato je s frapeji pametno malce pretiravati; namesto treh, kakor priporočajo klasične diete, si privoščimo štiri osvežujoče sirotkine frapeje na dan. Ohladili se bomo in presenetljivo shujšali. Obenem nam čez dan pripadajo še trije lahki prigrizki in konkretna večerja. Tako bomo ohranili, kljub kleščenju kalorij, blagodejen občutek, da kar veliko pojemo.

Še nekaj napotkov

Ob štirih slastnih frapejih in treh prigrizkih moramo paziti še, da popijemo veliko vode. Tudi umetno slajene pijače so v poletni vročini dovoljene. Večerjo začinimo s poljubnimi začimbami.