KORISTI MORJA

Morski zrak ter slana boda za dobro počutje

T.D.
29. 8. 2020, 14.57
Deli članek:

Že pred 4000 leti so Egipčani slano vodo izkoriščali za vzdrževanje zdravja in lepote, danes pa so koristi morja tudi klinično dokazane

Dreamstime
Kot naravni analgetik morska voda odpravlja številne akutne in kronične bolečine po vsem telesu, od glavobola do bolečin zaradi revmatičnih obolenj.

V poletnih mesecih nas zdravilne koristi morja ne stanejo nič, no, razen vsote, odštete za hotel ali apartma. Pomembno je le, da gremo čim večkrat na plažo in izkoristimo vse, kar nam tamkajšnja klima ponuja.

Skrite koristi morja

Morska voda vsebuje obilo vitalnih elementov, vitaminov, mineralnih soli, elementov v sledovih in aminokislin. Ker je v morju toliko zdravilnih snovi, ki aktivirajo kemične procese v telesu, ima enega najboljših potencialov samozdravljenja. Živi mikroorganizmi in minerali v morski vodi učinkujejo antibiotično in antibakterijsko, kar vse izboljša obrambno moč telesa, prav tako pa pospešeno celi rane. Še kako prav imajo babice, ko rečejo, da bodo vnučke do šole varovale kar na morju, ker potem vse leto niso bolni. Morska voda izboljšuje prekrvitev in nadomešča minerale, ki jih nimamo dovolj zaradi slabe prehrane in stresa. Kot naravni analgetik pa morska voda odpravlja številne akutne in kronične bolečine po vsem telesu, od glavobola do bolečin zaradi revmatičnih obolenj. Povrh vsega je morje odličen antidepresiv!

Zdravilna klima in voda

Morska klima blaži težave z dihanjem, pomaga tako pri astmi kot pri rinitisu in bronhitisu, pomaga pri artritisu in revmi, morska voda pa napenja in pomlajuje kožo, utrjuje mišice, krepi celo kosti in blaži osteoporozo, zdravi celulit in odpravlja večino težav s kožo, odlično zdravi luskavico, pospeši okrevanje po vseh boleznih, zelo učinkovito zdravi rahitis in težave s prekrvitvijo, še posebno dobro dene po vseh vrstah operacij.

Vse koristi poležavanja na plaži

Med kopanjem smo izpostavljeni tudi soncu, ki je nujno za tvorbo vitamina D v telesu. A s sončenjem ne pretiravajmo, dovolj je, če smo mu izpostavljeni dvakrat po 20 minut, zjutraj in zvečer. Medtem pa modrina morja in neba sproščujoče delujeta na oči, utrujene od gledanja v računalnik.