Zdravje

Odobrena operacija hrbtenice brez čakalne dobe

Oglasno sporočilo
12. 8. 2020, 14.23
Posodobljeno: 14. 8. 2020, 17.53
Deli članek:

Novi uspehi Inštituta Varstvo Pacientov (IVP) in HAPPYMED poslovalnice za zdravljenje v tujini. Operacija hrbtenice je pri njih lahko brez čakalne dobe.

IVP
Novi uspehi Inštituta Varstvo Pacientov (IVP) in HAPPYMED poslovalnice za zdravljenje v tujini. Operacija hrbtenice je pri njih lahko brez čakalne dobe.

HAPPYMED
HAPPYMED poslovalnica za zdravljenje v tujini

"Veseli nas vsaka odobrena operacija hrbtenice. Nedavno pa smo uspeli z odobritvijo zahtevne fiksacije hrbtenice, na katero bi pacientka Sloveniji čakala več kot dve leti," komentira uspešno prakso Natalija Sakelšek, dipl. var., direktorica IVP in HAPPYMED, v Sloveniji vodilna strokovnjakinja za zdravljenje v tujini.

Operacija hrbtenice je bolnikom pri njih na voljo čezmejno in s povračilom stroškov zdravljenja od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Njihova storitev pri tem temelji na celoviti obravnavni bolnika. Na enem mestu uredijo odnose z ZZZS ali t. im. odobritev zdravljenja v tujini in povračilo stroškov zdravljenja v tujini ter izvajalca specialista na Hrvaškem, kjer bolnik operacijo opravi. Operacijo na hrbtenici lahko pacienti naredijo pri hrvaških in priznanih slovenskih specialistih nevrokirurgije in ortopedske kirurgije. Preverite jih lahko na uradnih spletnih straneh IVP in HAPPYMED.

Za bolnikovo ozdravitev je operacija hrbtenice brez čakalne dobe temeljna

Bolniki, ki čakajo na operacijo hrbtenice telesno, čustveno, intimno in dostojanstveno trpijo. Mnogi se zaradi dolgega bolniškega staleža bojijo ali bodo še obdržali zaposlitev. Hkrati številni utrpijo poslabšanje in okvare zdravja, kar vse skupaj reši operacija hrbtenice brez čakalne dobe, ki jo bolnikom uredijo čezmejno na Hrvaškem na IVP in HAPPYMED poslovalnici za zdravljenje v tujini.

Brez čakalne dobe je pri njih na voljo vsaka operacija hrbtenice:
    • operacija discus hernije,
    • operacija ciste na hrbtenici,
    • operacija tumorja na hrbtenici,
    • operacija hrbtenice - dekompresija
    • operacija hrbtenice – spondilodeza,
    • druge operacije na hrbtenici.

Kako na IVP poteka odobritev operacije v tujini preberite Tukaj.

Inštitut za varstvo pacientov - IVP
Inštitut za varstvo pacientov - IVP

Minimalno invazivna kirurgija. Varstvo bolnika pred bakterijsko okužbo

V bolnišnicah, kamor napotijo bolnika na operacijo hrbtenice, izvajajo nevrokirurgi in ortopedi minimalno invazivne kirurške tehnike. Te imajo za bolnike številne prednosti; manjša manipulacija tkiva, manj krvavitev med posegom, hitrejše celjenje in okrevanje. Pri posegih, kjer se vgrajuje ortopedski material, se koristijo materiali vodilnih svetovnih proizvajalcev. Zelo pomemben je podatek, da bolnišnice uresničujejo najvišje standarde in smernice proti bakterijskim okužbam, kar za bolnike predstavlja varno bolnišnično okolje do odpusta domov.

Vodilne reference in zgodbe o uspehih

IVP in HAPPYMED poslovalnica sta zavezani k vrhunski medicinski izkušnji, kar uresničujejo skozi sodelovanja z najboljšimi zdravniki specialisti doma in v tujini. Hkrati so prvaki za maksimalna povračila stroškov zdravljenja v tujini, kar dokazujejo z vsakim posameznim primerom, ki skupaj tvorijo referenčno in uspešno poslovno prakso podjetja, ki je pri nas vodilno za načrtovano zdravljenje v tujini.

Za koga je primerna čezmejna operacija hrbtenice?

Operacija hrbtenice brez čakalne dobe in s povračilom stroškov zdravljenja je na Hrvaškem primerna za bolnika, ki ne želi in ne more čakati na poseg v javnem zdravstvu. Obenem pa ne želi biti samoplačnik za poseg, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Kot pravi Natalija Sakelšek, naj bo samoplačniška operacija hrbtenice zadnja izbira, ko bolnik izčrpa vse možnosti za poseg brez čakalne dobe doma ali v tujini.

Naročanje

Na čezmejno operacijo hrbtenice se lahko bolniki naročijo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro na telefonih 031 896 220, 041 980 950 ter preko e-pošte info@ivp.si, info@happymed.si. Več informacij nudijo na uradnih spletnih straneh www.ivp.si in www.happymed.si.

V obeh enotah se lahko naročite tudi na druge potrebne čezmejne specialistične zdravstvene, zobozdravstvene, ortodontske, ortopedske, druge kirurške in onkološke obravnave brez čakalne dobe s povračilom stroškov zdravljenja v tujini.

Avtor članka: IVP in HAPPYMED