NEGA KOŽE

Očistimo si obraz povsem naravno

T.D.
11. 8. 2020, 21.30
Posodobljeno: 11. 8. 2020, 21.53
Deli članek:

Veliko žensk se naliči vsak dan. Vendar pa si ličila, ne glede na to, kako nas polepšajo, vsak večer želimo in tudi moramo odstraniti.

Dreamstime
Žlico mleka ali jogurta zmešajte z nekaj kapljicami mandljevega olja in sredstvo za odstranjevanje ličil je pripravljeno

Na voljo so nam odstranjevalci, ki jih lahko kupimo v drogerijah in vsebujejo sintetične snovi za razgradnjo barvnih pigmentov. Obstaja pa tudi druga možnost: vse vrste maskar, senčil, rdečil, pudrov in črtal lahko odstranimo povsem naravno. In to že v nekaj minutah.

Mleko

Mlečni izdelki so odlični za čiščenje kože, saj sežejo globoko v pore, hkrati pa kožo pomirjajo. Koži tudi vračajo elastičnost in jo hranijo s proteini. Primerni so zlasti za tiste, ki imate občutljivo kožo. Recept: žlico mleka ali jogurta zmešajte z nekaj kapljicami mandljevega olja in sredstvo za odstranjevanje ličil je pripravljeno.

Olivno olje

OLIVNO OLJE

Ker je po sestavi zelo podobno sebumu, ki ga izloča koža, naj vas ne skrbi, da vam bo zamašilo pore, prav nasprotno, kožo bo navlažilo in jo zgladilo. 

Ekstra deviško olivno olje je odličen odstranjevalec maskare in črtala za oči, odstrani tudi vodoodporna ličila. Recept: v olje namočite kosem vate in odstranite ličila; lahko pa ga v razmerju 1:1 zmešate z ricinusovim oljem, kar je idealno za mastno ali mešano kožo. Nasvet: povsem enakovredno lahko olivno olje nadomestite z oljem za nego dojenčkov.

Kumare

Kumare odlično navlažijo kožo in so skupaj z mlekom tudi enkraten odstranjevalec ličil. Recept: zmeljite eno olupljeno kumaro in pire zlijte v kozico, dodajte še pol skodelice mleka in kuhajte nekaj minut; ohlajeno mešanico prelijte skozi cedilo (da ostranite morebitne večje koščke kumare) v posodo, ki se da neprepustno zapreti. Hranite v hladilniku največ en teden. Uporabite tako, da malo tekočine zlijete na kosem vate in odstranite ličila.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat z antioksidanti, zato bo poleg odstranjevanja ličil koži pomagal pri odpravljanju nečistoče, ki se je zažrla globoko v pore. Recept: skuhajte skodelico zelenega čaja in ga zmešajte s pol skodelice riževega mleka. Zaprite tekočino v neprepustno steklenico in jo shranite v hladilnik. Na kožo jo nanašajte z vato.