POKAŽITE STOPALA!

Namigi za urejene in negovane noge

T.D.
9. 8. 2020, 14.31
Deli članek:

V vročih poletnih dneh odprti čevlji niso le bolj zdravi, higienski in udobni, temveč lahko pritegnejo marsikateri moški in ženski pogled, če iz njih kukajo negovana in lepa stopala.

Dreamstime
Rožmarinova mlečna kopel bo poskrbela za ohladitev in poživitev utrujenih stopal.

Za zdrava in lepa stopala vam ni treba redno obiskovati pedikerjev in masaž. V svoji kopalnici ali na balkonu oziroma terasi lahko namreč svojim stopalom privoščite čisto pravo kraljevsko postrežbo. Potrebujete le nekaj naravnih sestavin, časa zase in dobre volje. Z redno domačo nego stopal lahko odpravite ali vsaj omilite tako suho in trdo kožo, pretirano znojenje in neprijeten vonj ter občutke utrujenih stopal.

Za žametno mehko kožo stopal

Če boste vsak večer po umirjajoči kopeli svoja stopala zmasirali z balzamom za stopala iz poprove mete, bo vaša koža zelo kmalu žametno mehka in sijoča, bolj gladka pa bo tudi koža na petah. Potrebujete: 24 svežih cvetnih listov ali 10 gramov posušenih cvetov ognjiča, 75 mililitrov sladkega mandljevega olja, 20 gramov čebeljega voska, 40 kapljic eteričnega olja poprove mete in eno jedilno žlico avokadovega olja. Priprava: cvetove ognjiča položite na dno steklenice in jih prelijte z mandljevim in avokadovim oljem. Kozarec namestite neposredno na sonce, da pospešite namakanje ognjiča v oljih. Po treh tednih olje precedite skozi cedilo, pri čemer dobro pretlačite ognjič, da iztisnete vse njegove dragocene sestavine. Nato si pripravite dve posodi za dušenje na pari in v vrhnji posodi nad paro v precejenem olju stopite čebelji vosek. Mešanico odstranite z ognja in ji – ko se nekoliko ohladi – dodajte eterično olje poprove mete. Balzam prenesite v steriliziran kozarec in z njim vsak večer premažite stopala, ki vam bodo svojo hvaležnost pokazala s svilnato mehkobo.

Rožmarinova mlečna poživljajoča kopel

Rožmarin in meta v tej kopeli za stopala bosta poskrbela za ohladitev in poživitev utrujenih stopal, medtem ko mlečna kislina v mleku deluje blažilno. Če boste na dno kopeli položili še kamenčke, po katerih med kopeljo nežno drgnite s prsti na nogah, boste po kopeli ne le polni svežine, temveč tudi notranjega miru. Potrebujete: šest velikih poganjkov svežega rožmarina, 50 gramov svežih metinih listov, šest kapljic eteričnega olja poprove mete in 225 mililitrov mleka. Priprava: sveža zelišča skupaj z mlekom kuhajte na šibkem ognju približno 15 minut, nato precedite tekočino v posodo za nožno kopel in prilijte ustrezno količino tople (ali hladne) vode ali celo mleka. Na koncu dodajte eterično olje poprove mete in kopel dobro premešajte. Noge potopite v to kraljevsko kopel in se ji prepustite kot čisto prava Kleopatra, ki se je kopala v mleku.