UV-ŽARKI

Nasveti za negovanje las v poletni vročini

T.D.
1. 8. 2020, 20.40
Deli članek:

Poletje je čas, ko lahko pozabimo na popolno in elegantno pričesko. Nihče vam ne bo zameril, če boste lasem dali malo dihati in se v javnosti pojavili z naravnim videzom.

Dreamstime
Kita je idealna za to, da imate svoje lase pod nadzorom in zmanjšate izpostavljenost soncu.

Naučite se, kako lase zaščititi pred vročino, soncem in vlago, ne da bi to za vas postala neskončna bitka. In ne pozabite: vaši lasje vam bodo poleti najbolj hvaležni, če boste za njihovo nego uporabili naravne metode brez kemikalij. Kadar ste na soncu, si glavo pokrijte s klobukom, kapo ali ruto. Ne samo da to zagotavlja dodatno zaščito pred UV-žarki, ampak tudi pomaga lasišču, da zadrži vlago. Klobuk zmanjšuje poškodbe, ki jih povzroča veter, še posebej če se vam lasje radi zapletajo, poleg tega bo ščitil barvno obdelane lase.

Spletite lase v ohlapno kito

Kita je idealna za to, da imate svoje lase pod nadzorom in zmanjšate izpostavljenost soncu. Tesne pričeske so lahko škodljive, ker so lasje izpostavljeni lomljenju in trganju, še posebej če so suhi od poletne vročine.

Negujte konice

Uporabite malo kokosovega olja ali karitejevega masla, da zgladite in navlažite konice po umivanju. Olje bo lasem dodalo sijaj. Če so vaši lasje valoviti, lahko ustvarite naravne, zračno sušene kodre. Enkrat na teden uporabite naravno globinsko masko, da boste lase nahranili z vlago.

Dreamstime
Klobuk zmanjšuje poškodbe, ki jih povzroča veter, še posebej če se vam lasje radi zapletajo.

Dodajte nekaj kreme za sončenje

Obstajajo šamponi z UV-zaščito, vendar po navadi vsebujejo veliko kemikalij, zato strokovnjaki priporočajo, da se takim šamponom raje izognete. Hitra in preprosta rešitev je ta, da si greste z rokami skozi lase, potem ko si telo namažete s kremo z zaščitnim faktorjem. Tako si boste zaščitili tudi lase.

Namesto krtače uporabite širok glavnik

Izogibajte se česanju las, ko so mokri, saj so takrat najbolj občutljivi za lomljenje in trganje. Namesto krtače raje uporabite glavnik s širokimi zobmi, ki so najbolj nežni za razpletanje las.

Poškropite jih in navlažite

Pripravite mešanico vode, alojinega soka in avokadovega olja. Imejte pripravek vedno pri roki, in kadar lasje potrebujejo malo vlage, ga poškropite po laseh. Druga dobra mešanica je arganovo olje z vodo.