KRATKE, HITRE, A UČINKOVITE

Kako v dnevu ali dveh izgubiti kakšen kilogram

T.D.
1. 8. 2020, 14.27
Deli članek:

Zmerne, nadzorovane in kratkotrajne diete čistijo telo in pospešijo prebavo, ob tem pa pomagajo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Dreamstime
Predstavljamo vam hitre nekaj dnevne diete, idealne za tik pred poletnim dopustom.

Diete, ki jih predstavljamo tokrat, niso škodljive in bodo učinkovite, če se jih lotite popolnoma zdravi, jih ne izvajate pogosto in trajajo res samo nekaj dni.

Dvodnevna dieta z jabolki

Če si resnično želite shujšati, opravite dvodnevno razstrupljevalno kuro, da si očistite telo, preden se odločite za bolj zdravo prehrano. Dva dneva uživajte samo jabolka – lahko jih pojeste, kolikor želite, kadarkoli in kjerkoli; naribana, zmešana, v obliki kompotov, čežane. Po želji lahko dodate cimet ali ingver. Vsak dan morate popiti vsaj dva litra vode ali nesladkanih zeliščnih čajev.

Dieta s pripravkom iz limone in peteršilja

Peteršilj je bogat z minerali in vitamini A, C, E, pomaga pri izločanju vode iz telesa, spodbuja čiščenje ledvic in čisti organizem. Limona odpravlja toksine iz telesa, spodbuja presnovo in pospešuje kurjenje kalorij. V petih dneh, kolikor traja ta dieta, je mogoče izgubiti kar tri kilograme. Potrebujete 60 gramov svežega peteršilja, eno limono in 2,5 decilitra vode. Peteršilj na drobno nasekljajte, dodajte sveže stisnjen limonin sok in prelijte z vodo. Preprost in hitro pripravljen napitek popijte vsako jutro na tešče, kar bo odpravilo napihnjenost, hkrati se boste na hitro znebili odvečnih maščobnih blazinic.

Enodnevna dieta z zelenim čajem in mandljevim mlekom

Mandljevo mleko ima zelo malo kalorij in je odlično za hujšanje, hkrati je bogato z beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali, kot so vitamin E, cink in železo. 

Kura z zelenim čajem in mandljevim mlekom je priporočljiva za tiste, ki želijo očistiti telo strupenih snovi, se na hitro znebiti odvečne vode v telesu in ob tem izgubiti še kak kilogram. Dve žlici zelenega čaja v lističih vmešajte v poldrugi liter toplega mandljevega mleka. Pustite stati 20 minut in nato odcedite. Spijte po eno skodelico vsaki dve uri, čez dan pa popijte še vsaj dva litra vode. Zeleni čaj je bogat s polifenoli, je močan antioksidant, zaradi kofeina pa stimulira prebavo, kar je odlično za čiščenje telesa. Mandljevo mleko ima zelo malo kalorij in je odlično za hujšanje, hkrati je bogato z beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali, med katerimi izstopajo vitamin E ter mangan, selen, magnezij, kalij, cink in železo. Priporočamo, da ga ne kupujete, ampak da ga naredite sami.

Domače mandljevo mleko

Skodelico mandljev čez noč namočimo v hladni vodi. Vodo, v kateri so se namakali mandlji, odlijemo, prilijemo pa tri skodelice sveže, prav tako hladne vode. Za slajši okus dodamo nekaj datljev, medu ali agavinega sirupa in zmešamo v zmogljivem mešalniku – od dve do tri minute. Zmes precedimo skozi gosto cedilo in vlijemo v steklenico, ki jo tesno zapremo in shranimo v hladilniku.