NEGOVALNI RECEPT

V Mrtvem morju naša lepota oživi

T.D.
27. 6. 2020, 21.25
Posodobljeno: 27. 6. 2020, 21.46
Deli članek:

Mrtvo morje je predvsem zaradi svojih terapevtskih učinkov znano turistom z vseh koncev sveta

dreamstime
Blato Mrtvega morja blagodejno učinkuje proti raznim kožnim težavam.

Blato Mrtvega morja ima veliko blagodejnih učinkov, med drugim deluje na kožo razstrupljevalno, jo obnavlja in očisti. S kože odstrani odvečno maščobo in mrtve kožne celice, zato je koža po uporabi mehka, gladka, sijoča in prožnejša. Na lasišču blato intenzivno deluje proti prhljaju, izjemno blagodejno pa učinkuje tudi proti raznim kožnim težavam: luskavici, dermatitisu, ekcemu ali aknam.

Domača blatna maska

Blato Mrtvega morja kupite v prahu (500 gramov stane okoli 12 evrov) in ga zmešate v masko. Najprej si umijte obraz in odstranite ličila. Nato v vročo vodo pomočite manjšo brisačko, jo ožemite in za 30 sekund položite na obraz, da se pore odprejo. V skodelici zmešajte blatno masko – žlico blata v prahu, malo vode ali zeliščnega čaja ter štiri kapljice eteričnega olja mirte in dve kapljici eteričnega olja sivke.

Nanašanje in učinkovanje

Predel okoli oči zaščitite tako, da ga namažete z nekaj kapljicami kokosovega olja. Na ta predel blata ne nanašajte. S prsti in v krožnih gibih previdno razdelite blato po obrazu in pod brado. Izognite se vsem predelom, kjer je koža ranjena. Udobno se namestite v naslonjač ali ulezite na kavč za 20 minut in počakajte, da se maska posuši. Če začutite močan, pekoč občutek na koži, masko odstranite že prej – morda ste na blato ali katero od sestavin alergični. S toplo vodo masko izperite in si obraz namažite s kokosovim oljem ali vlažilno kremo.