Zdravje

Srkanje kavice topi maščobe

T.D.
6. 6. 2020, 20.44
Deli članek:

Pred časom je bila izjemno priljubljena super kavna dieta, ki namesto dodatkov – mleka ali smetane – predpisuje čajno maslo prostopašnih živali in kokosovo olje.

Dreamstime
Dieta je precej preprosta, pravzaprav je najpomembnejše, da vsak dan popijete kavico.

Ameriški dietologi so idejo hujšanja s poživljajočim napitkom razvili naprej in ji dodali še praktični režim prehranjevanja. Takšen, ki prepreči napade volčje lakote in vrne vašo presnovo v najstniška leta.

Recept za shujševalno kavico

Skuhajte dve skodelici črne kave, potem pa jo v električnem mešalniku zmešajte z dvema žlicama bio čajnega masla in z dvema žlicama kokosovega olja. Mešajte, vse dokler na površini ne nastane slastna pena, in nato uživajte v počasnem, poživilnem srkanju eliksirja vitkosti.

Predlogi jedilnika

Za zajtrk si privoščite skodelico shujševalne kave, če je lakota huda, pa zraven še dve v trdo kuhani jajci. Za kosilo ali večerjo vam bo teknil goveji zrezek prostopašne živali z veliko skledo pisane solate s čebulo, zabeljeno s pol avokada ali prelivom z olivnim oljem in kisom. Poleg pa pol skodelice riža ali v foliji kuhanega krompirja. Druga izbira je losos z limono in prekuhano zelenjavo, zabeljeno s čajnim maslom.

Profimedia
Temna čokolada je odlična malica, če verjamete ali ne.

Po kosilu in večerji si privoščite še sladico

Ste že kdaj poskusili zmešano zamrznjeno banano z javorjevim sirupom? To je božanska, a dietna poslastica. Ali pa si privoščite skodelico jagodičevja z nekaj koščki temne čokolade. Če ste lačni med obroki, sezite po nečem, kar vsebuje pretežno maščobo. Temna čokolada je odlična malica, če verjamete ali ne.

Kako naprej?

Diete se zlahka držite vse življenje tako, da za zajtrk popijete kavo po našem receptu, potem ob glavnih obrokih zaužijete po tri žlice zdravih maščob, obilo zelenjave, porcijo pustih beljakovin in porcijo »odpornega škroba«, od riža do kvinoje ter sladkega krompirja. Enak učinek kot odporni škrob ima tudi porcija sadja. Seveda je srkanje navadne, nesladkane kave dobrodošlo kadarkoli med obroki, a zaradi kofeina ne pretiravajte, tri dodatne skodelice naj bodo kar zgornja meja.