VADBA DOMA

Tokrat brez izgovorov in nič več odlašanja

T.D.
27. 4. 2020, 14.06
Deli članek:

Če je vaš izgovor za lenobo trenutna samoizolacija, naj vam predstavimo vadbo, za katero vam sploh ni treba iz spalnice. Še več, migati lahko začnete kar v pižami.

Dreamstime
Naj vas razveselimo z novico, da obstaja tudi telovadba za tiste dni, ko smo leni.

Všeč vam je ideja o dobri kondiciji in čvrstih oblinah, a ko bi morali za to kaj storiti, le zamahnete z roko. Naj vas razveselimo z novico, da obstaja tudi telovadba za tiste dni, ko smo leni. Gre za vaje, ki vas bodo napolnile z energijo in vam pognale kri po žilah – vse to z minimalno vloženega truda.

Kako telovaditi

Najprej boste morali vstati iz postelje. Nato pa sledite navedenim vajam tako, da vsak sklop vaj izvedete brez počitka. Ko naredite prvi sklop vaj, si vzemite od 30 do 60 sekund odmora, preden celoten krog ponovite še enkrat. To je vse! Če si resnično želite izziva, ponovite krog še tretjič. Začetniki naredite 2 x 8 ponovitev vsake vaje, rekreativci 2 x 10 ponovitev vsake vaje, napredni pa 3 x 10 ponovitev vsake vaje.

V-sedenje

Sedite na tla s pokrčenimi koleni. Noge dvignite od tal tako, da bodo meča vzporedno s tlemi. Istočasno zgornji del telesa nagnite čim bolj nazaj. Roke so iztegnjene naprej. Poskusite v položaju zdržati čim dlje. Vaja je odlična za trebušne mišice.

Iz počepa v poskok

Pokrčite kolena in spustite boke navzdol v nizki počep. Iz tega položaja skočite visoko, kolikor lahko, noge so zravnane. Doskočite mehko, s pokrčenimi koleni, in ponovite. Nasvet: ko pristajate, se neposredno spustite v naslednji počep. 

Korakanje v diagonali

To je vaja za trup, trebuh in ramena. Lezite na desni bok, telo naj bo zravnano. Naslonite se na desni komolec in podlaket ter dvignite telo v diagonali. Dvigajte levo nogo, kot bi korakali. Ponovite še na drugo stran. Pazite, da ne upogibate bokov.

Brcanje v mostu

Lezite na hrbet z rokami ob strani in pokrčenimi nogami, čim bolj poskusite sprostiti ramena. Stopala naj bodo v celoti na tleh, blizu zadnjice. Dvignite boke čim višje. Ko ste v mostu, izmenično brcajte navzgor z nogami. Ena ponovitev se šteje, ko brcnete z obema nogama. S to vajo oblikujete zadnjico, trup, hrbet in stegna.