Zdravje

Zakaj so ti slovenski izdelki v svetu tako cenjeni?

P. S.
10. 4. 2020, 07.53
Posodobljeno: 10. 4. 2020, 07.53
Deli članek:

Zaradi sestave, zdravih maščob in potrebnih hranil, si kakovostno ribo na krožniku privoščite čim večkrat. Če se le da, vsaj dvakrat na teden.

Delamaris
Kaj pa boste vi danes izbrali za kosilo?

Na katero skušo pa prisegate vi?
Ko boste naslednjič stali pred polico z ribjimi dobrotami, se vprašajte, komu zaupati. Zaupajte tistemu, ki je z vsemi nami že več kot 140 let! To je Delamaris, ki kot edini predelovalec rib na slovenskih tleh že od leta 1879 v potrošnikov dom prinaša okuse morja. V žlahtni tradiciji delovanja so izoblikovali širok nabor navdihujočih okusov za vsako priložnost, ki so priznani že v 23 državah sveta. Posamezna podjetja so se želela dokopati do njihovih receptur, jih kopirati in jih uporabiti za lastne izdelke, a so bili vedno neuspešni. Ključ se skriva v pravih kombinacijah zelenjave ter posebni tehnologiji, a vse brez konzervansov. Podjetje Delamaris je postalo sinonim za kakovost do te mere, da imajo posamezni ovojni papirčki konzerv in promocijski materiali Delamaris celo zbirateljsko vrednost. Poznavalci visoke kakovosti slovenskih ribjih dobrot hranijo najdragocenejše embalaže že več desetletij. Fotografije izdelkov posameznega časa najdemo tudi v muzejih na Obali.
Z vrsto različnih okusov si lahko v trenutku pričaramo užitek, pogosto pa tudi spomine.
Delamaris pripravlja danes 50 različnih okusov ribjih izdelkov. Je edini slovenski ponudnik konzerviranih ribjih dobrot, ki ohranja odlične tradicionalne recepture v nespremenjeni obliki, nekatere že več kot sto let. Sočasno na podlagi bogatega poznavanja kulinarike ter s pomočjo novih dognanj stroke, tehnologije živilstva in marketinga ustvarja tudi nove jedi po meri sodobnega potrošnika. Znan je kot specialist za skuše, a se ponaša tudi z najboljšimi sardinami in odličnimi tunami.

Delamaris
Okusi, ki vas bodo navdušili!

Za dobro ribo na krožniku vam ni treba postati ribič!
Na srečo imamo tu na svetovnem nivoju priznano slovensko podjetje Delamaris, ki že več kot 140 let skrbi, da nam v enostavnem pakiranju nudi najboljše kose ribe ribe, ki jih lahko pripravimo na hiter in preprost način.

Toliko jih je! Katero izbrati?
V morju okusov najdemo odlične skuše z zelenjavo ter filete skuše za aktivne moške, ki so jim všeč izrazitejši ribji okusi ter tune z zelenjavo za mlajše potrošnike in družine, ki jim primanjkuje čas za pripravo zdravega obroka. V zgodbah odličnih ribjih jedi Delamaris potrošniki radi poiščejo navdih za vsako priložnost: romantično večerjo v dvoje, družinskem pikniku na vrtu, slasten prigrizek ob delu, kreativne podvige v kuhinji ali družinsko kosilo ter kulinarične dogodivščine na poti.

Delamaris
Delamaris je znan je kot specialist za skuše, a se ponaša tudi z najboljšimi sardinami in odličnimi tunami.

V svetu najbolj prepoznavna skuša z zelenjavo
Delamarisova riba je lahko na našem krožniku samostojna, saj so več kot stoletje stari recepti tako izpopolnjeni, da velika izbira različnih vrst okusov pravzaprav predstavlja okusen popoln, zaključen obrok. Izbira je pestra: zanesljivo so najbolj prepoznavne znamke Izola brand, Weekend in Picnic, za katere je poleg izbrane skuše značilna tudi paradižnikova omaka s fermentirano zelenjavo. Nekateri prisegajo na sočni Provencale, drugi na pekoči Pikant. Izberete lahko tudi tiste brez paradižnikove omake: skušo z zelenjavo Mediterana z olivami, skušo Garden s koruzo in fižolom ali skušo Orient s čičeriko. Široka paleta okusov ponuja tudi filete skuše brez zelenjave v sončničnem ali mediteranskem olju, nekatere bogati okus tartufov ali limone. Vse skuše lahko uživamo kot samostojno glavno jed ali kot dodatek drugim jedem: na testeninah, kuskusu, polenti in še kje!

Zakaj izbrati prav skuše Delamaris?
Imamo vsaj 5 razlogov, zakaj bi si privoščili prav skuše Delamaris: 

1. BREZ KONZERVANSOV
Izkušnje, ki izvirajo iz 140-letne tradicije, v kombinaciji s sodobno, okolju prijazno tehnologijo omogočajo, da Delamaris tako kot nekoč tudi danes ponuja povsem naravne izdelke brez konzervansov. Trajnost izdelkom zagotavljata hermetično zaprtje embalaže in sterilizacija.

2. BREZ BARVIL IN OJAČEVALCEV OKUSA
Delamaris je zavezan temu, da je in vedno bo ponudnik zdravih in visoko kakovostnih ribjih izdelkov iz povsem naravnih in le najboljših surovin. Nobenih aditivov!

3. KAKOVOSTNA SKUŠA 
Med ribami, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami, še posebej izstopa atlantska skuša »Scomber scombrus«, ki je glavna sestavina izdelkov Delamaris. Po obliki in okusu se razlikuje od njene sorodnice lokarde »Scomber japonicus« oz. plavice, ki jo posamezne družbe uporabljajo kot nadomestek skuše. Skuše prihajajo iz severa Atlantika, ribolovnega območja FAO 27, ki velja za eno najčistejših morij. 

4. BREZ GLUTENA
Brezglutensko hrano išče vedno več ljudi. Vse ribe Delamaris so brez glutena in predstavljajo naravni vir kalcija in omega 3 maščobnih kislin. 

5. HITRA IN ENOSTAVNA PRIPRAVA
Kaj je lahko še bolj priročno kot kakovostna riba iz konzerve, ki jo preprosto odpremo in že lahko začnemo malicati? Zanjo ne potrebujemo hladilnika, zato je lahko z nami na poti v hribe, pisarno ali na morje. Hitro je pri roki ob polčasu nogometne tekme ali kot predjed pred poznim kosilom ob napornem delovniku.

Delamarisove skuše na vašem krožniku
Zakaj si tokrat nebi vzeli časa in Delamarisovo Skušo Weekend pripravili nekoliko drugače?

Gurmanski recept: GRATINIRANE TESTENINE S SKUŠO WEEKEND
Skuše so odlična gurmanska izkušnja, so zelo bogat vir zdravih maščob omega 3, naj bodo z zelenjavo ali v olju, zato jih lahko uporabljamo kot samostojno jed, prav tako pa lahko vse Delamarisove skuše dodamo tudi kot odlično dopolnitev v različnih vitaminsko bogatih solatah ali pa kot preliv k testeninam, rižu, polenti, kuskusu in drugim jedem.

Jernej Zver, blog: jernejkitchen.com
Privoščite si gratinirane testenine s skušo

SESTAVINE:
• sol
• poper
• oljčno olje (2 žlici)
• česen (2 stroka)
• vejica timijana
• sesekljan paradižnik (400 g)
• skuša Weekend 125 g (2 kos)
• sveža blitva (70 g)
• testenine (350 g)
• mocarela (200 g)
• drobtine (2 žlici)


PRIPRAVA V 15 PREPROSTIH KORAKIH:
1) Pripravimo delovno površino.
2) Temeljito operemo zelenjavo in začimbe, ki jih bomo uporabljali pri kuhanju.
3) Čisto na drobno sesekljamo 2 stroka česna.
4) 400 g paradižnika narežemo na majhne koščke.
5) Vročo ponev namastimo z 2 žlicama oljčnega olja, počakamo, da se olje segreje, in mu nato dodamo 2 stroka česna, ki ju prepražimo do zlato rumene barve.
6) Dodamo sesekljan paradižnik, ki bo poskrbel za okusno omako, in vejico timijana za piko na i.
7) Vse skupaj prekuhamo, dokler ne zavre. Nekaj minut pustimo vreti.
8) Skušo Weekend v ločeni posodi začinimo s soljo in poprom, po lastnem okusu lahko dodamo še kako skrivno začimbo. Popolno pripravljeno zmes nato stresemo v vrelo omako.
9) Dodamo 70 gramov sveže blitve, ki jo v omaki kuhamo tako dolgo, da se zmehča in spoji s preostalimi sestavinami.
10) V ločenem loncu v osoljeni vodi skuhamo še svoje najljubše testenine.
11) Združimo testenine in omako v eni posodi, primerni za peko v pečici.
12) Prihaja vrhunec jedi: po vrhu posujemo še mocarelo in drobtine.
13) 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 220 °C.
14) Pripravljeno jed lahko okrasimo še z lističi origana, da bo tudi prezentacija jedi popolna.
15) Uživamo v slastnem obroku s svojimi najdražjimi.

Delamaris je znamka za vse: za zrele in mlade, za družine in aktivne posameznike, za kuharje, ki z izdelki ustvarjajo nove gurmanske pojedine, ali pa za tiste, ki potrebujejo uravnotežen in okusen obrok med njihovim zasičenim urnikom.


Recept je pripravil Jernej Zver, blog: jernejkitchen.com



Pa dober tek!

Oglasno sporočilo