Zoper celulit

Ingver in sol zoper pomarančasto kožo

T.D.
29. 3. 2020, 21.41
Deli članek:

Sestavine za pripravo domačih izdelkov proti celulitu lahko poiščemo kar v domači kuhinji.

Profimedia
Ko odstranite glineno oblogo, si privoščite še od 15 do 30 minut vodne kopeli z masažo s celulitom prizadetih predelov.

Cimet pospešuje izločanje zaostalih, odpadnih produktov iz kože in podkožja ter tako zmanjšuje maščobne blazinice in hkrati celulit. Uporabite ga tako, da z mlekom za telo (najbolje bi bilo, da je tudi to proti celulitu) namažete stegna, nato pa na to kremo nanesete obilo cimeta. Nato stegna povijte s folijo za živila in pustite učinkovati pol ure. Potem folijo odstranite, stegna pa si umijte z izmeničnimi curki mrzle in vroče vode. Sicer boste dišali kot božično pecivo, a učinek je zagotovo vreden neželenih stranskih učinkov.

Masaža s kavo

Zmešajte dve žlici kokosovega olja in pol skodelice kave. Po želji lahko dodate dve veliki žlici sladkorja. Tako boste dobili bolj grobo zmes. Namažite si predele, kjer je celulit najbolj izrazit. Z nežnimi krožnimi gibi si masirajte telo vsaj 15 minut, nato pa si privoščite še kopel.

Solna kopel z ingverjem

V kad natočite toplo vodo, v vodo natresite tri žlice grobo mlete soli, na katero ste nakapljali tri kapljice eteričnega olja ingverja. Uporabljajte le preverjena naravna eterična olja! Udobno se namestite v kad in ležite v njej 20 minut. Če postane voda premrzla, dodajte še malo vroče. Pozneje se rahlo obrišite do suhega.

Dreamstime
Solna kopel z ingverjem je še eden od načinov učvrstitve kože.

Glinena kopel

Potrebujete dve žlici medu, pol skodelice svežega limoninega soka in pol skodelice zelene gline. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite pasti podobno homogeno zmes, nato pa si z njo napravite obloge na mestih, kjer je celulit najbolj izrazit. Oblogo pustite učinkovati od 10 do 15 minut. Medtem si pripravite kopel z ne preveč vročo vodo.