Pripravimo masko, piling in šampon!

Sladkor za lase in kožo

T.D.
15. 3. 2020, 09.48
Posodobljeno: 6. 6. 2023, 07.18
Deli članek:

Sladkor ima slab sloves, ki si ga je prislužil kot prehranski dodatek. Toda koži in lasem lahko tudi zelo koristi: vlaži, gladi gubice, osvežuje polt, lasem daje sijaj.

Dreamstime
Sladkor je eno najboljših naravnih lepotilnih sredstev.

Sladkor je postal naš sovražnik številka ena.  A mu delamo krivico. Vse bolj se namreč uveljavlja nov negovalni trend, ki je dobesedno – sladek. Imenuje se glukozna kozmetika in je namenjen tako koži kot lasem.

Maska iz sladkorja in olivnega olja

Popolna kombinacija za čiščenje in vlaženje kože z eno masko. Rjavi sladkor je nepogrešljiva sestavina vsake nege za telo, saj je naravni piling, ki odstrani suho in staro kožo. Olivno olje je, kot vsi vemo, edinstvena nega za vlaženje vaše kože. Po tretmaju bo koža čista, prožna, mehka in sijoča. Za masko potrebujete veliko žlico rjavega sladkorja in čajno žličko olivnega olja, ki ju dobro zmešate. Masko s krožnimi gibi vmasirajte v obraz in pustite delovati deset minut, nato sperite. Za dodaten učinek na očiščeno kožo nanesite vlažilno kremo.

Piling z rjavim sladkorjem

Sladkor je eno najboljših naravnih lepotilnih sredstev. V kombinaciji z medom in olivnim oljem tvori odličen piling, ki s povrhnjice odstranjuje odmrle celice, čisti pore in zagotavlja mehkobo kože. Potrebujete: 2 žlici rjavega sladkorja, 2 žlici zmletega zdroba, 2 žlici medu, 1 žličko sveže iztisnjenega limoninega soka, 1 žličko mandljevega ali olivnega olja. Vse sestavine pomešajte, da dobite pasto, ki jo rahlo vtrete na vlažno kožo. Potem jo sperete z mlačno vodo.

Dreamstime
Sladkorni piling

Za napeto in mladostno polt

Ena izmed blagodejnih plati sladkorja se skriva tudi v tem, da uravnava izločanje naravnih maščob na koži ter jo varuje pred izsušitvijo. Prav tako sladkor ščiti polt pred prezgodnjim staranjem, ki je posledica zunanjih vplivov. V ta namen zmešajte dve žlički skute, žličko sladkorja in nekaj kapljic olivnega olja. Tako pripravljeno masko nanesite na očiščen obraz (lahko po negi s prej omenjenim pilingom), počakajte dvajset minut in jo sperite.

Sijoči lasje, zdravo lasišče

Žlička sladkorja bo vašim lasem povrnila lesk, jih temeljito očistila in blagodejno vplivala na lasišče. Zato na vsakih nekaj pranj šamponu za lase dodajmo še malo sladkorja in nastal bo učinkovit piling za lase, s katerim boste lažje odstranili ostanke umazanije in se znebili mrtvih kožnih celic, kar pomeni, da bo vaš balzam še bolj učinkoval. Poleg tega, da balzam lažje prodre do korena las, bomo našemu lasišču priskrbeli prepotrebno vlago.