Celulit je ena tistih težav, ki je kozmetični in lepotni industriji še vedno ni uspelo v celoti odpraviti.  Ste že poskusili alternativo? Morda pa je vse, kar potrebujete za gladko kožo na stegnih, trebuhu in zadnjici, le nekaj domačih lepotnih receptov in iznajdljivosti. Preizkusite naše namige.

Kavno luščilo

Kofein v kavi ima sposobnost, da napenja kožo, zato ga najdete skoraj v vseh proticelulitnih kremah. Doma pa si iz kave lahko pripravite piling, ki kožo ne samo zgladi, ampak tudi očisti odmrlih celic. Potrebujete četrt skodelice mletih kavnih zrn, tri žlice rjavega sladkorja in od dve do tri žlice kokosovega olja. Vse sestavine zmešajte v pasto ter s čvrstimi gibi vmasirajte v prizadete predele, najbolje od dva- do trikrat na teden. Rezultati bodo vidni že po enem mesecu.

Naravni vlažilniki

Kokosovo olje učinkuje kot vsestransko vlažilno in negovalno sredstvo, če želite kaj bolj prefinjenega, pa napravite vlažilno ploščico iz samo treh sestavin: malo (na primer ena skodelica) kokosovega olja, karitejevega masla in čebeljega voska zmešajte v stekleni posodi nad soparo. Stalno mešajte, dokler se sestavine ne prepojijo, nato maso nalijte v silikonske modelčke in počakajte, da se ohladi.

Cimet

Vzemite eno kokosovo vlažilno ploščico in se z njo namažite po prizadetih delih telesa. Potem se čez to bogato posujte še s cimetom, ki pospešuje izločanje ostankov odpadnega materiala s kože in iz podkožnega tkiva ter tako zmanjšuje maščobne obloge. Ovijte se v prozorno kuhinjsko folijo in pustite učinkovati 30 minut. Folijo odstranite, obravnavani del telesa pa temeljito sperite z izmeničnimi curki vroče in hladne vode.

Jabolčni kis

Jabolčni kis vsebuje encime, ki razkrajajo celulit. Zmešajte dve žlici kisa s kozarcem vode in vsako jutro popijte na tešče. Ali pa zmešajte tri četrtine jabolčnega kisa in eno četrtino masažnega olja ter zmes vmasirajte v kožo dvakrat na dan.