FOTO: 22-letnica zaradi nenavadnih modric obiskala zdravnika. Le teden dni kasneje je umrla, dveletna hčerka pa je ostala brez mame

R.T.
4. 2. 2020, 11.21
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 21.54
Deli članek:

Diagnozo je dobila 24. januarja, umrla pa je 1. februarja.

Gofundme
Sarah Armstrong

Sarah Armstrong je opravljala delo medicinske sestre v Aintree bolnišnici v angleškem Liverpoolu. Januarja pa je zaradi simptomov, podobnih tistim, ki so značilni za gripo in nenavadnih modric po telesu obiskala splošnega zdravnika. Njena prijateljica iz otroških let Danielle Johnson (22) je novinarjem Dailymaila povedala, da je Sarah menila, da je gripo staknila v bolnišnici, kjer dela. "Potem pa so se začele pojavljati modrice, kar si ni znala pojasniti," je izpostavila Danielle.

22-letna mama dveletne hčerke je obiskala zdravnika, hitro je bilo jasno, da ne gre le za gripo. 24. januarja so ji diagnosticirali akutno mieloično levkemijo. Gre za raka krvnih celic in kostnega mozga. Bolezen je sicer pogostejša pri odraslih, njena pojavnost pa se veča s starostjo. Simptomi so na začetku podobni gripi.

Armstrongova je 29. januarja začela s kemoterapijo. Kljub hudi diagnozi naj bi bila pozitivna in polna življenja. V soboto pa je njeno življenje tragično ugasnilo, potem ko je doživela kap. 

Svojci sedaj na spletni strani GoFundMe zbirajo sredstva za stroške pogreba. 22-letnica je za seboj pustila ljubečega partnerja Joela in dveletno hčerko. 

Gofundme
Diagnosticirali so ji akutno mieloično levkemijo.

Gofundme
Zaradi nenavadnih modric je obiskala zdravnika.