ZABUHLI?

Preverjene rešitve zoper podočnjake

T.D.
11. 1. 2020, 19.13
Deli članek:

Podočnjaki niso moteči samo zato, ker kazijo videz, ampak tudi, ker si ljudje zaradi njih hitro mislijo, da smo bolni, slabe volje ali da slabo spimo.

Profimedia
Hladni obročki kumare pomagajo, ko so podočnjaki posledica prekrokane noči.

Gotovo ste že kdaj slišali kakšen nasvet, kako najlažje odpraviti podočnjake, in morda ste ga tudi preizkusili. Če se je nasvet izkazal za nekoristnega, preverite naslednje. Zdrav življenjski slog je najboljša preventiva in hkrati priporočljiva kurativa, ki poleg zdrave prehrane (brez pretiravanja s soljo!), zadostnega pitja tekočine (in čim manj pitja alkohola!), nekajenja in zadostnega spanca (tudi položaj spanca lahko vpliva na pojav podočnjakov) vključuje še primerno kozmetiko ter pravilno nanašanje krem in drugih ličil. Kože v predelu oči ne smemo nikoli vleči ali zategovati, pač pa moramo vse izdelke nanašati s tapkanjem.

Kumara, kamilice in masaža

Hladni obročki kumare ali vrečke kamiličnega čaja sobne temperature ali blago ohlajene bodo pomagale predvsem, ko so podočnjaki posledica prekrokane noči. Postavite jih na zaprte oči in pustite učinkovati od 10 do 15 minut. Dobra limfna masaža obraza pa pomaga pri zabuhlih podočnjakih, saj pospeši limfni obtok na obrazu in vratu. Izvaja se z rahlimi pritiski prstov v smeri limfnih linij in je nadvse sproščujoča.

Kaj pa ličila?

Korektor in puder sta najučinkovitejša prva pomoč, ko si želimo videti brezhibno, a nimamo časa, da bi preizkušali druge napotke. To je tudi najzanesljivejši, najhitrejši in najenostavnejši zaveznik pri skrivanju gensko pogojenih podočnjakov, izraženih s temnimi kolobarji, ki so posledica strukture pod kožo, ki preseva. Izberite puder, ki je dobro prekriven, zvečer pa si ga nujno odstranite, da bo koža ponoči lahko dihala.