Tradicija

Masaža z vročimi kamni: sprošča mišice in odpravi bolečine

T.D.
5. 1. 2020, 13.03
Posodobljeno: 5. 1. 2020, 13.04
Deli članek:

Starodavna tradicija je ponovno dobila veljavo. Če imate že lep čas težave z mišicami, se spopadate z večjim stresom ali nespečnostjo, je omenjena terapija kot naročena za vas.

Dreamstime
Kamne v enakomernih razmikih položite vzdolž hrbtenice.

Iz skrinje starodavnih zakladov je prišla nova oblika masaže, ki hitro pridobiva veljavo in je vse bolj popularna. Masaža z vročimi kamni je terapija, pri kateri se uporabljajo različna olja in vroči kamni iz bazalta – vulkanske kamnine, ki izjemno dobro ohranja toploto.

Kaj se dogaja na tovrstni terapiji

Kot ste verjetno že sklepali sami, terapevt kamne ali polaga na različne dele vašega telesa ali pa vas z njimi masira (pritiska na določene točke ali gladi kožo). Kamni, ki jih polaga na vaše telo, so večinoma segreti do nekje med 110 in 130 stopinj Celzija, če pa se ta temperatura za vas izkaže kot previsoka, se lahko tudi zniža. Toplota in teža kamnov pogrejeta in sprostita mišice, kar terapevtu pomaga pri nadaljnji masaži.

Dreamstime
Sprostite utrujene in napete ramenske in vratne mišice.

Masažo lahko izvajate tudi doma

V pomoč pa je tukaj še nekaj kratkih navodil. Položite kamne v posodo z vodo in vodo zavrite, nato posodo odstavite s kuhalne površine. Vodo počasi odlijte in počakajte, da se kamni posušijo in malce ohladijo. Z dotikom previdno preverite temperaturo kamnov. Ko so prijetno topli (ne prevroči!), jih lahko uporabite na različnih predelih telesa. Kamne v enakomernih razmikih položite vzdolž hrbtenice. Hrbtenica predstavlja središče telesa in s pomočjo kamnov boste dosegli notranje ravnovesje. Kamni ne le sproščajo napetost v hrbtu, temveč poskrbijo tudi za splošno dobro počutje. Položite kamne na ramena in predel vratu, da spodbudite sproščanje utrujenih in napetih ramenskih in vratnih mišic. Položite kamne tudi na notranjo stran iztegnjenih rok in v dlani. S tem sproščate napetost.