Kakšna stopnja vlage je idealna?
Ustrezna vlažnost prostorov je med 40 in 60 odstotki, idealna med 45 in 55 odstotki. Vlažnost lahko preprosto izmerimo s higrometrom. Če imamo previsoko vlago, se srečujemo z neprijetnimi vonjavami, vodnimi kapljicami na oknih in madeži na stenah, vlaga ustvari tudi idealne razmere za nastanek plesni, ki je zdravju zelo škodljiva. Še posebej plesen vrste Aspergillus fungal. Okužba s to plesnijo lahko povzroči kašelj, vročino, piskanje v pljučih, pljučnico, prizadene lahko tudi druge organe. Še posebej sta prekomerna vlažnost in plesen nevarna za ljudi s slabšim imunskim sistemom in astmatike. Prekomerna vlažnost povzroča tudi poškodbe na gradbenih elementih in na pohištvu ter viša stroške vzdrževanja in obratovanja.
 
Zakaj imamo vlage preveč?
Pogosti krivci za prekomerno vlažnost so nepravilnosti v gradnji stavbe in poškodbe zgradbe, nezadostno ogrevanje prostorov, preredko in netemeljito zračenje, redno vlago ustvarjamo tudi z bivanjem in aktivnostmi ter sušenjem perila v notranjih prostorih. Zaradi slednjega se lahko vlaga poveča za do 30 odstotkov, iz ene žehte perila se izločita kar dva litra vode.
 
Kaj lahko storimo, da bi zmanjšali vlago v prostoru?
Najprej poskrbimo za temeljito in redno zračenje prostorov. Vse prostore prezračimo vsaj trikrat dnevno, okna odprimo na stežaj za nekaj minut, da ustvarimo prepih. S tem se zrak hitro zamenja tudi v bolj odročnih kotih, kjer se ustvarjata vlaga in plesen. Poleti perilo vsekakor sušimo zunaj ali redno uporabljajmo sušilni stroj.
 
Vlago uspešno odpravljajo razvlažilniki zraka
Če je vlage v prostorih še vedno preveč, razmislimo o razvlažilniku zraka, ki zračno vlago zbira v posodo, poskrbi za uravnoteženo razmerje vlage v stanovanju ter preprečuje razvoj plesni. Zelo kakovosten razvlažilnik zraka Stadler Form Albert ima kapaciteto razvlaževanja 20 litrov v 24 urah, vsebuje digitalni 24-urni timer in 5-litrsko posodo za vodo s samodejnim držalom. Tudi če se vaše perilo suši predolgo, je prava rešitev razvlažilnik. Sobni razvlažilnik podpira hitro in energijsko učinkovito sušenje perila. Razvlažilnik Albert je prenosen, tako da ga lahko po potrebi enostavno premaknete iz sobe v sobo. Njegov dizajn je tako, kot to velja za vse izdelke Stadler Form, delo oblikovalcev.
 
Razvlažilnik zraka Stadler Form Albert
V pritličju, v kleti ali celo v pralnici, povsod, kjer je vlage v prostoru preveč, je Albert učinkovit in nepogrešljiv razvlažilnik zraka, ki učinkovito odpravlja plesen. Funkcija osciliranja izhoda zraka zagotavlja optimalno porazdelitev zraka. Njegova kapaciteta razvlaževanje je 20 litrov v 24 urah, vsebuje digitalni 24-urni timer in 5-litrsko posodo za vodo s samodejnim držalom.

SF_Albert_front


Razvlažilnik zraka Stadler Form Albert Little
S svojim elegantnim videzom in učinkovitostjo zelo dobro dohaja svojega velikega brata. Integrirana kolesca omogočajo prevažanje z enega mesta na drugega, posodo za vodo pa se enostavno odpira s pomočjo ročice, ki se samodejno preklopi v pokončni položaj. Funkcija nihanja zagotavlja optimalno porazdelitev osušenega zraka po prostoru. Njegova kapaciteta razvlaževanja je 10 litrov v 24 urah. Vsebuje 2-litrska posodo za vodo s samodejnim držalom.

SF_Albert_little_iso