Za občutljive

Z medom in mandlji osrečimo suho kožo

T.D.
1. 12. 2019, 10.02
Posodobljeno: 1. 12. 2019, 16.21
Deli članek:

Pravi kozmetični izdelki vas lahko že v nekaj dneh rešijo zategovanja in luščenja kože, za piko na i pa ji pomagajte še z nekaterimi domačimi recepti za navlažitev.

Dreamstime
Rožno vodo uporabljajte kot tonik.

Tipična nadloga hladnejših dni je suha koža. Zlahka jo prepoznamo po tem, da se rahlo lušči in je neprijetno napeta ali srbeča. Videti je hrapava in neenakomerna, včasih pa so na njej vidni tudi znaki prezgodnjega staranja. Podarite ji čim več vlage in lipidov, vlažilne lepotilne pripravke pa si lahko zmešate tudi sami.

Medeno čistilno mleko

Sestavine: 2 žlički medu, 1/4 skodelice polnomastnega mleka, 2 žlički mandljevega olja. Priprava: Zmešajte vse navedene sestavine in vsebino pretočite v sterilizirano steklenico. Postavite v hladilnik (tako hranite največ dva tedna). Uporabljate zjutraj in zvečer za čiščenje obraza. Temeljito sperite.

Profimedia
Mandljevo-avokadova maska bo nahranila suho kožo.

Rožna voda za suho kožo

Rožne liste prelijte s toliko kropa, da so pokriti, nato eno uro segrevajte do vrenja, najbolje v parni kopeli. Po eni uri ohlajanja vodo precedite. Postopek nato do štirikrat ponovite s svežimi cvetnimi listi, da se v tekočino izloči čim več aromatičnih snovi. Uporabljajte jo kot tonik. Tako pripravljena bo uporabna do dva tedna, če jo boste shranili v hladilniku, v kopalnici pa bo ostala sveža od dva do tri dni.

Mandljevo-avokadova maska

Sestavine: 1 avokado, 1 žlička mandljevega olja, 2 žlici destilirane vode, 1 žlička limoninega soka, 1 žlička medu, 1 žlica moke. Priprava: V skledici pretlačite avokadovo meso. Dodajte mu destilirano vodo in limonin sok ter dobro premešajte, preden dodate še mandljevo olje in med. Da bo pasta gosta in kompaktna, jo utrdite še z malo moke. Nanesite na obraz in vrat ter pustite učinkovati 15 minut.