Dieta

Izgubimo do 7 kilogramov po obilni Martinovi pojedini!

T.D.
11. 11. 2019, 20.20
Deli članek:

Encimi so vrsta beljakovin, ki spodbujajo vse ključne telesne procese, od dihanja do razmišljanja in presnove hrane.

Dreamstime
Naravni sokovi so najbogatejši vir encimov, pri čemer ima svežina soka odločilno vlogo.

Idealna in hitra dieta po martinovanju vsebuje veliko encimov, teh pa je največ v koncentriranih sokovih ter v svežem sadju in zelenjavi. Ob razstrupljevalnem jedilniku lahko shujšamo do sedem kilogramov v sedmih dneh in tako stopimo v praznični december v ozkem krilu ali hlačah, na katere smo morda že pozabili.

Kako encimi pripomorejo k hujšanju?

Zasluge gredo predvsem polifenolom, katerih količina v telesu občutno naraste, kadar uživamo s sadjem in zelenjavo bogato hrano, ta pa na drugi strani, kakor smo videli, ustvarja tudi koristne črevesne bakterije. Sklene se zdrav shujševalni krog; zdrave bakterije odlično presnavljajo polifenole, ki so odličen naraven probiotik, in ti pospešeno topijo maščobne celice.

Dnevni jedilnik, ki se ga bomo držali 7 dni

V električnem mešalniku zmešamo merico beljakovinskega praška po lastnem okusu (izberemo lahko različne okuse, od vanilje do jagode), skodelico svežih jagod, majhno banano, skodelico vode in četrt skodelice ledu. To je naš zajtrk. Malica: v sokovniku stisnemo pet ali šest večjih korenčkov. Če nimamo sokovnika oziroma se nam mudi, zgrizimo nekaj manjših korenčkov ali jabolko.

Dreamstime
Za malico in pred spanjem si privoščite zelenjavno juho.

Kosilo in popoldanska malica

V električnem mešalniku zmešamo skodelico na kocke narezanega ananasa, merico vaniljevega beljakovinskega praška, pol skodelice sojinega mleka in četrt skodelice sveže iztisnjenega pomarančnega soka. Za malico pa si privoščimo skodelico juhe z manj soli, denimo paradižnikovo ali korenčkovo. Le kadar ni časa, lahko sežemo tudi po trgovinski, konzervirani juhi.

Za večerjo borovnice in ingver

V električnem mešalniku zmešamo skodelico narezane melone, tri četrt skodelice borovnic, dve žlici svežega ingverja, merico vaniljevega beljakovinskega praška, skodelico vode in pol skodelice ledu. Pred spanjem si lahko postrežemo s še eno skodelico manj slane zelenjavne juhe po lastni izbiri. Za še hitrejše hujšanje dvakrat na dan, najbolje zjutraj na tešče in pol ure pred večerjo, popijmo mešanico jabolčnega soka in soka prave aloje.