KITAJSKA MEDICINA

Bele pikice na nosu, kaj pomenijo?

T.D.
6. 10. 2019, 12.36
Posodobljeno: 6. 10. 2019, 12.37
Deli članek:

Branje obraza je holistična metoda, ki se je pojavila v šestem stoletju pred našim štetjem in je v kitajski medicini priljubljena še danes.

Dreamstime
Bele pikice na nosu sporočajo, da se telo vse slabše odziva na inzulin.

Po njej lahko zdravstvene tegobe razkrijemo, preden nas zaboli, preprosto tako, da se pogledamo v ogledalo in določimo glede na posebnosti na obrazu, kje smo v neravnovesju oziroma šibki.

Gubice na čelu

Kažejo na težave z žolčnikom, ta pa je povezan z nerazčiščenimi čustvi. Naše telo so morda preplavili strupi oziroma preveč maščob iz hrane. Če ne bomo ukrepali, bomo vse bolj zaprti in vse teže bomo presnavljali maščobe, kar se bo najprej poznalo na tehtnici in trebušnih bolečinah.

Bele pikice na nosu

Najbrž nam težave povzroča nihanje sladkorja v krvi. Pikice namreč sporočajo, da se telo vse slabše odziva na inzulin, zaradi česar je v krvi vse več energije oziroma sladkorja, ki ne pride do lačnih celic. Dodatki kroma okrepijo učinkovitost inzulina in pomagajo celicam sprejeti sladkor iz krvi.

Redke obrvi

Obrvi izpadajo, kadar ščitnica proizvede premalo hormonov, za čimer trpi vsaka četrta ženska. Ukrepati je treba čim prej, sicer se bo energija iz hrane porabljala vse počasneje, omotični bomo in depresivni.

Razpokana zgornja ustnica

Je prvi znak težav z želodcem, za katerimi trpi vsaka tretja ženska po 50. letu. Znano je namreč, da se s staranjem v želodcu izloča vse manj hidroklorne kisline. Hrana se težje prebavi, posledično pa smo napihnjeni, zaprti in mučijo nas vetrovi. Ob vsakem obroku spijmo žličko jabolčnega kisa, ki naj bi pomagal v nekaj dneh, če imamo kisline premalo. V nasprotnem primeru, če imamo kisline preveč, poskusimo še s čajem iz regratovih korenin, ki dvigne naravno Ph-vrednost želodca ter odpravlja razjede na želodcu in zgago.

Akne

Najbrž doživljamo večje hormonske spremembe, ki so po navadi vezane na menstrualni cikel ali perimenopavzo, ko telo preplavljajo izmenično velike in majhne količine estrogena in progesterona. Hormoni pospešijo delovanje žlez lojnic. Poskusimo z ekstraktom zelenega čaja, ki pomiri razdražene žleze lojnice kar pri 70 odstotkih žensk.