ZA SIJAJ

Popeljite svojo kožo na počitniško razvajanje!

T.D.
31. 8. 2019, 14.46
Deli članek:

Jogurt so ljudje od nekdaj uporabljali tudi za vse vrste negovanja kože. Primeren je za globinsko čiščenje, kožo pa tudi zgladi in ji podari sijaj.

profimedia
Skrb za kožo naj bo užitek.

Poleg tega odstranjuje odmrle kožne celice ter vlaži, kar je v poletnih mesecih še posebej zaželeno. In če namesto običajnega jogurta uporabite grškega, vas bo lepotičenje v mislih poneslo tudi na čudovite sredozemske plaže ter vam v trenutku izboljšalo razpoloženje.

Piling za sijočo kožo

Skupaj z ovsenimi kosmiči in medom postane jogurt odlično čistilo, primerno za vse tipe kože. Žlico mletih ovsenih kosmičev zmešajte z žlico grškega jogurta in žlico medu. Nanesite na obraz, počakajte 20 minut. S krožnimi gibi rahlo vmasirajte v kožo in ostanke sperite. Za konec negujte obraz še z vlažilno kremo.

Proti pigmentnim madežem

Pigmentni madeži so pravzaprav skupki melanina, ki se zbirajo v nekakšnih podkožnih žepkih in niso nič kaj privlačni na pogled. Grški jogurt skupaj z jajčevcem prinese odlične rezultate že v desetih dneh. Zmeljite kožo jajčevca in skodelico grškega jogurta. Porazdelite maso na pigmentne lise in počakajte 20 minut. Sperite in postopek ponavljajte deset dni.  

Proti mozoljem

Probiotiki v jogurtu (žive bakterijske kulture) delujejo na ekcem, in ker je jogurt bogat tudi s cinkom, je odličen za nečisto kožo. Tri žlice grškega jogurta zmešajte s pol žlice limoninega soka. Nanesite na obraz in po 15 minutah sperite s toplo vodo. Takšna maska odstrani s površja kože odvečno maščobo, zdravi vnetja, zmanjša pordelost in odpre pore.

Suhi in poškodovani lasje

Kremasta tekstura grškega jogurta in velika vsebnost beljakovin sta lahko odličen balzam za suhe in poškodovane lase. Recept je preprost: zmešajte dve žlici grškega jogurta, žlico medu in četrt čajne žličke kokosovega olja. Nanesite na lase in pustite učinkovati 20 minut. Takšna maska se odlično obnese tudi pri naelektrenih laseh, ki jih je težko oblikovati. Grški jogurt jih zgladi, ukroti in jim podari sijaj. Istočasno pa opravi še s prhljajem in srbečim lasiščem.