BRIŠIMO GUBE!

Vrnimo koži vitalnost in mladosten videz

T.D.
16. 6. 2019, 12.24
Deli članek:

Naravne maske proti gubam so odlična in poceni rešitev, pa še izdelamo si jih lahko sami v domači kuhinji. Predstavljamo vam nekaj odličnih idej za brisanje gub.

Svet24
Med je naravni vlažilec, zato bo ohranil vašo kožo napeto in sijočo.

Po medeni maski je koža odlično navlažena, gladka, mehka in bolj prožna, obenem pa globinsko očiščena. Zmešajte eno žličko medu, eno žličko eteričnega olja sivke in eno žličko limoninega soka. Masko nanesite na očiščen obraz, vrat in dekolte ter pustite učinkovati 10 minut, nato jo izperite z mlačno vodo in nanesite hranljivo kremo.

Maska s kokosovim oljem

Še ena odlična maska proti gubam je narejena iz medu in kokosovega olja. Kokosovo olje vsebuje obilje dragocenih vitaminov E in C, učinkovito vlaži kožo, ji vrača prožnost, obenem pa blaži draženje in s tem upočasnjuje procese staranja ter pojav gub na obrazu. Masko pripravite tako, da dobro premešate eno jajce, dodate en deciliter kokosovega olja in eno žlico medu. Mešajte, vse dokler ni zmes dovolj gosta, nato pa jo prelijte v stekleno posodo in čez noč pustite v hladilniku. Zjutraj masko nanesite na očiščen obraz, vrat in dekolte ter pustite učinkovati 15 minut, nato pa jo izperite z mlačno vodo.

Maska iz olja grozdnih pečk

Olje grozdnih pečk vsebuje posebej močne in dobre antioksidante, ki uničujejo vse proste radikale, odgovorne za staranje kože. To je odlična maska za gube okrog oči in obrvi ter dekolte. Pripravite jo tako, da prelijete šest suhih marelic z decilitrom mleka in jih pustite, da se namakajo čez noč. Zjutraj jih dobro zmeljite, nato pa jih zmešajte z 20 kapljicami olja iz grozdnih pečk (dodajajte kapljico po kapljico) in eno žlico medu. Masko nanesete na očiščen obraz, vrat in dekolte ter pustite učinkovati 30 minut, nato pa jo izperite najprej z vato, namočeno v mleko, in nato z mlačno vodo.

Bananina maska

Banana vsebuje pomembne vitamine A, C, B6 in B12, ki kožo učvrstijo, med pa jo odlično vlaži, pomlajuje, mehča in jo naredi bolj gladko. Vedno je boljše izbrati temnejši med, ker vsebuje veliko več antioksidantov, ki kožo ščitijo pred prostimi radikali. Kako jo naredite: pretlačite eno banano in jo zmešajte z eno žličko olivnega olja, eno žličko medu in eno kapljico eteričnega olja sivke. Dobro premešajte, da dobite homogeno zmes, nato pa jo nanesite na predhodno očiščeno kožo. Pustite učinkovati 20 minut, nato masko izperite z mlačno vodo. Ko je koža še vedno vlažna, vmasirajte olivno olje in pustite delovati čez noč.