ŠTEVILNI UČINKI

Kaj vse zmore ena mala bela tableta

Tea Dečman
30. 5. 2019, 21.29
Deli članek:

Ali ste vedeli, da aspirin ne pomaga samo pri blaženju glavobola, zbijanju vročine in odpravljanju drugih zdravstvenih težav? Razpon njegovih učinkov je izjemno širok in na nekatere ne bi niti pomislili!

Dreamstime
7 zdrobljenih aspirinov zmešajte s 3 žlicami jogurta in 1 žlico medu. Nanesite na obraz. Koža bo sijoča, pore se bodo odmašile.

Ker ima aspirin močne protivnetne lastnosti, je odličen v boju proti aknam. Zdrobite dva ali tri aspirine in jih zmešajte z limoninim sokom. Nanesite mešanico na problematično kožo in pustite delovati nekaj minut. Če boste to počeli v toplejših, sončnih dneh, se izogibajte soncu.

Aspirin pomaga tudi lasem. Raztopite deset aspirinov v skodelici tople vode. Nanesite na lase in pustite delovati okoli 15 minut, nato sperite s toplo vodo. Lasje bodo zdravi in sijoči.

Piki žuželk

Pomaga tudi pri pikih raznih insektov. Pri tem zmanjša oteklino in pomirja srbenje zaradi pika. Vse, kar morate storiti, je, da aspirin raztopite v vodi in raztopino namažete na mesto pika. Pustite delovati nekaj minut.

Madeži

Odličen je v boju proti madežem na oblačilih, ki so nastali zaradi znojenja. Raztopite aspirin v topli vodi in nanesite na madeže. Pustite delovati čez noč, nato oblačila operite kot po navadi.

Za čiščenje obraza

Aspirin tudi odstranjuje odmrle kožne celice; odličen je pri odstranjevanju odmrle kože z obraza, čiščenju nečistoč in odmaševanju por. Zdrobljeni aspirin zmešajte z vodo, nanesite na obraz in pustite delovati nekaj minut. Če imate občutljivo kožo, mešanico uporabljajte izjemno previdno, da ne draži kože.

Beli kožo

Aspirin rešuje tudi težave s prhljajem. Če se ga želite znebiti, zmešajte dva zdrobljena aspirina s šamponom (kolikor ga po navadi daste na lase) in si umijte lase.

Vsebuje sestavino, ki se uporablja za beljenje in čiščenje kože. Sedem zdrobljenih aspirinov zmešajte s tremi žlicami jogurta in eno žlico medu. Nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut. Koža bo sijoča, pore se bodo odmašile, madežev ne bo več, brazgotine pa bodo manj vidne. Mešanica je lahko tudi piling, a previdno!

Prhljaj

Aspirin tudi rešuje težave s prhljajem. Če se ga želite znebiti, zmešajte dva zdrobljena aspirina s šamponom (v količini, kot ga po navadi daste na lase) in si umijte lase. Aspirin pomaga tudi lasem. Raztopite deset aspirinov v skodelici tople vode. Nanesite na lase in pustite delovati okoli 15 minut, nato sperite s toplo vodo. Lasje bodo zdravi in sijoči.