NAPOTKI IN NASVETI

Preprosti triki, ki hitro preženejo kilogramčke

T.D.
20. 4. 2019, 10.35
Deli članek:

Če želite sanje o popolnem telesu v kopalkah uresničiti, je treba začeti zdaj. Poznati morate le nekaj preprostih korakov in se jih držati do začetka vročih mesecev.

Dreamstime
Kadar vas mika nekaj sladkega, ne posezite po čokoladni tablici, temveč po suhih figah.

Prvo pravilo je, da kavo vedno pijete po jedi. Skodelica kave po kosilu deluje kot topilec maščob, saj spodbudi prebavo. Nasprotno pa preveč kave med obroki in na prazen želodec povzroča nervozo in poveča občutek lakote. Napade volčje lakote pa boste najlažje ustavili z jabolkom. Jabolko je idealno za malico, saj vsebuje 300 aktivnih snovi in je bogato z vlakninami. Sadni sladkor le počasi dvigne raven sladkorja v krvi in tako prepreči napade lakote med glavnimi obroki.

Vsak obrok je praznik

Kdor hitro je, ne opazi, koliko je že zaužil, in si avtomatično nalaga še več na krožnik, zato naj bo vsak obrok posebno doživetje: pogrnite mizo, postavite na sredino rože ali svečo ter jejte počasi in z užitkom. Tako vas bodo že majhne porcije nasitile.

Več ko spite, manj jeste

Spanje poskrbi za lepo telo, kajti medtem ko smo v sanjskem svetu, so v telesu zelo dejavni hormoni rasti, ki kurijo maščobo in kalorije. To velja samo za nočni spanec, ki traja optimalno od sedem do devet ur.

Pexels
Preveč kave med obroki in na prazen želodec povzroča nervozo ter poveča občutek lakote.

Temeljito žvečenje in drža

Med obrokom vsak grižljaj resnično dobro prežvečite. Če večkrat pregriznete hrano, možgani hitreje pošljejo v želodec signal, da je telo sito. Pri žvečenju se hrana tudi dobro razgradi, boljše prebavi in telo lahko njene hranljive snovi bolje vsrka. Vzravnana drža vas na videz poviša za nekaj centimetrov. Preizkusite naslednjo vajo: kadar je le mogoče, sedite na stolu z ravnim hrbtom, prsi so dvignjene, ramena navzdol, noge pa vzporedno in stopala na tleh. Takšno sedenje lahko nadgradite z obračanjem zgornjega dela telesa v desno in levo stran.

Sok iz ječmenove trave

Ječmenova trava vsebuje obilo koristnih snovi, ki jih naš organizem z lahkoto presnovi in uporabi v svojih procesih. Sok iz nje lahko kupite v lekarni, popijte ga 100 mililitrov na dan, najbolje po zajtrku. Vaša presnova se bo že v nekaj dneh izboljšala.