Zdravje

Ortodontska terapija za nasmeh brez napak

Oglasno sporočilo
15. 4. 2019, 08.11
Posodobljeno: 15. 4. 2019, 08.49
Deli članek:

Razen tega, da pravilen in lep nasmeh pozitivno vpliva na izgled obraza, on deluje tudi na samozavest in omogoča osebi, da pusti dober prvi vtis, a vsi vemo koliko je on pomemben.

Oglasno sporočilo
Poliklinika ARENA vas bo navdušila

Nasmeh je del neverbalne komunikacije, ki jo pošiljamo svoji okolici ter je način izražanja občutkov. Vpliva na samozavest osebe in ima direktni vpliv na psihično zdravje.

Veja dentalne medicine, ki se ukvarja s korekcijo nepravilnega položaja zob ter odnosa med čeljustima se imenuje ortodontstvo. Pravilen odnos zob in čeljusti nima samo estetske, ampak tudi funkcionalno vrednost – vpliva na zdravje celotnega žvečilnega sistema. Nepravilen ugriz vodi k obremenitvi zob tekom grizenja. Razen popravljanja ugriza, ortodontska terapija je ena najboljših preventivnih mer, ki lahko prepreči nastanek številnih kariesov na mestih, kjer je zaradi nepravilnega zobovja, vzdrževanje ustne higiene bilo oteženo.

Oglasno sporočilo
Da bo vaš nasmeh resnično zasijal.

V Polikliniki ARENA se vrši ortodontska terapija z dvema vrstama fiksnih aparatov: metalni ter keramični. Njihov učinek je enak, vendar posamezniki smatrajo, da so keramični aparati estetsko boljši.
Tekom terapije je najpomembnejše sodelovanje med pacinetom ter specialistom. Redni kontrolni obiski, vzdrževanje pravilne ustne higiene ter disciplina, so zadeve, ki se tičejo pacienta. V kolikor pacient ne upošteva napotkov, lahko to privede do podaljšanja poteka same terapije.
S fiksnim ortodontskim aparatom v ustih je potreba za pravilno in redno higieno nekolikokrat povečana.

Pomembno je, da je vzdrževanje higiene tekom terapije temeljito ter ob uporabi mehke ščetke se poleg tega priporoča tudi uporaba zobne nitke, interdentalnih ščetk, vode za izpiranje ust ter tudi uporaba ustnega tuša. Le tako se lahko izognemo morebitnim komplikacijam, ki nastanejo kot posledica slabe higiene (gingivitis – vnetje zobnega mesa, hiperplazija – oteklina zobnega mesa, demineralizacija sklenine – bele pege, karies itd.).

Oglasno sporočilo
Svoje zobe zaupajte strokovnjakom.

Zobje se pomikajo tekom celega življenja in je normalno, da se zobje po ortodontski terapiji poskušajo vrniti v svoj nekdanji položaj. Zaradi tega je v Polikliniki ARENA zagotovljen tudi retainer, ki ga pacient pridobi po zaključeni terapiji. Trajanje retencijskega obdobja je odvisno od same narave anomalije, starosti, individualne reaktivnosti pacienta, vrsti terapije ter o doseženem rezultatu terapije.

Če ste opazili nepravilnosti svojega nasmeha, ki jih želite popraviti, naročite se na specialistični pregled s klicem na telefonsko številko 080 28 00.
Zobozdravstvena poliklinika ARENA 

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Modra številka: 080 28 00
Web: https://www.arenapoliklinika.si/
E-mail: info@arenapoliklinika.si
Facebook stran: https://www.facebook.com/ArenaZobozdravstvo/