OGROMNA IZBIRA

Prednosti umivanja z električno ščetko

T.D.
23. 3. 2019, 14.07
Deli članek:

Izbiramo lahko ne le med več različnimi električnimi zobnimi ščetkami, temveč si lahko zobe umijemo na različne načine s programi, ki so vsak po svoje zanimivi in koristni.

Dreamstime
Modeli z okroglo čistilno glavo so primernejši za bolj potrpežljive in natančne uporabnike.

Električna zobna ščetka sicer dela ne bo opravila sama. Tako kot pri klasičnem čiščenju zob z navadno zobno ščetko so potrebne prava tehnika, natančnost in zavzetost. Tudi najboljše električne zobne ščetke ne očistijo prostora med zobmi, ki obsega približno 40 odstotkov zobne ploskve. Zobna nitka ali interdentalna ščetka morata biti še naprej obvezen pripomoček pri ustni higieni. Največja prednost električnih zobnih ščetk pa je vendarle, da so priročnejše kot klasične in da se pod električnimi obrati, dokazano, zobje očistijo temeljiteje.

Napotki za nakup

Če pri umivanju zob niste najbolj potrpežljivi, izberite električno zobno ščetko s podolgovato glavo. Naenkrat očisti večjo površino zob in je primerna za tiste, ki pri umivanju tudi niso prav natančni in bi radi delo opravili hitreje. Modeli z okroglo čistilno glavo pa so primernejši za bolj potrpežljive in natančne uporabnike, ki se jim pri umivanju zob ne mudi. Ščetka se mora dobro prilegati roki. Zelo pomembno je tudi, da je izdelana iz materiala, ki v mokri roki ne drsi.

Preverite dodatne funkcije

Nekatere ščetke vas bodo s signalom vsakih 30 sekund opozorile, da je čas, da se pri čiščenju osredotočite na naslednji predel zobovja. Koristen dodatek je tudi senzor pritiska na zobe, kot opozorilo za tiste, ki so pri čiščenju pregrobi. Barvni obroči ali različne barve ščetk pridejo prav v družini, kjer električno zobno ščetko uporablja več članov. Dobrodošli so vsi dodatki in funkcije, ki lahko pripomorejo k učinkovitemu, prijetnejšemu in dovolj pogostemu čiščenju zob. Preverite, ali ščetka omogoča različne načine ščetkanja, na primer način za občutljive zobe ali za beljenje zob.