Zdravje

"Kaditi lahko preneham, kadarkoli želim!"

Oglasno sporočilo
14. 1. 2019, 14.28
Posodobljeno: 14. 1. 2019, 14.54
Deli članek:

Stavek, ki je od nekdaj nudil tolažbo vsem kadilcem, bi lahko končno postal resničen. Razlog je enostaven.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Obstajajo različni načini, kako občutiti zadovoljstvo. Vendar pa je pri kadilcih to specifična situacija, saj oni kot edini vir užitka vidijo le svoj dnevni odmerek nikotina. Druga čutila jim sčasoma otopijo, zato verjamejo, da je kajenje edini način, da se počutijo "žive".

Vendar pa lahko sedaj celo otopeli kadilci ponovno občutijo zadovoljstvo, ampak ne tisto, ki jim ga daje cigareta. Marko iz Maribora je želel svojo izkušnjo deliti z vsemi kadilci.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Ali bo zvenelo preveč pretirano, če rečem, da se nisem uspel niti obrniti in že sem pokadil 2 škatli na dan? Ampak tako je bilo. Neopaženo sem večal dnevno dozo nikotina in prišel v fazo, ko sem za vse tri obroke imel cigareto!

A mene to ni motilo, saj sem užival v vsakem dimu. Stres, živčnost ali kakršnokoli drugo psihično stanje je z lahkoto pomirila moja "spokojnost iz škatle". Nisem imel ljubezenskega življenja, a se s tem nisem preveč obremenjeval. Imel sem svoj konjiček.

Ko cigareta postane smisel življenja

Opazil sem, da moje sogovornike moti kadilski zadah, ki se je pojavil takoj, ko sem odprl usta. Videti sem bil veliko starejši od svojih vrstnikov, vendar mi to ni bilo mar. Pri 31 letih sem bil na videz vsaj 10 let starejši zaradi stanja kože. Cigarete človeka nekako izsušijo, ga postarajo, koža pa dobi grdo barvo. Sedaj se tega zavedam. Toda v času, ko je bil smisel mojega dneva cigaretni dim, bi lahko izgledal tudi kot petdesetletnik!

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Sedaj vem, da bi začetek mojih najstniških dni lahko stekel v povsem drugačno smer, če se ne bi želel dokazati in biti "frajer". Tista prva cigareta je kriva za vse zdravstvene katastrofe, ki so me kasneje doletele.

Prve večje posledice uživanja nikotina

Nekega dne sem odšel na vas in v naglici pozabil na svojo dnevno dozo nikotina. Naselje je bilo precej oddaljeno od Maribora, kot tudi prva trgovina od hiše. 

Ko sem prispel in spoznal, kaj sem naredil, me je zgrabil bes. Postal sem histeričen, tolkel sem po hiši in iskal ključe, da se vrnem nazaj. Dedek me je poskušal umiriti. Dvignil sem roke, da ga udarim. Vse sem zelo prestrašil. Nihče me ne pozna takšnega. Hitro sem zapustil hišo, ker me je bilo neizmerno sram. A je bilo prepozno. Dedek mi ni mogel oprostiti. Starši so bili šokirani.

V luči tega incidenta sem naslednji dan vseeno nadaljeval po starem. Nisem zmogel niti pomisliti, da bi prenehal kaditi. To je nekaj, kar sem vedno počel. Zgrabila me je le trenutna slaba vest, a sem že naslednji dan vse pometel pod prag. Tako zelo sem bil odvisen od cigaret.

Še zadnji evro bi dal za cigareto.

Dopolnil sem 31 let, a sem še vedno bil samski. Brez žene in svoje družine. Sam s cigareto. Živel sem pri starših in delal za majhen denar. Dušil sem jih s svojimi dimnimi zavesami.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Vse, kar sem zaslužil, sem porabil za cigarete. S tem denarjem bi lahko kupil stanovanje. Nihče v družini ni tako kadil. Rekli so mi, da sem popolnoma zgrešil življenjsko pot in da potrebujem pomoč.

Cigarete niso bile le škodljive za moje zdravje, temveč usodne.

Začel sem občutiti nenavadno bolečino v prsih. Pojavil se je tudi nek nadležen kašelj. Včasih sem kašljal celo 15 min in to brez premora. Komaj sem prišel k sebi, saj sem včasih ostal brez sape.

Zvečer nisem mogel zaspati, tako zelo me je dušilo. Ko sem končno le zaspal, me je prebudil kašelj. Takšen kašelj je pri kadilcih pogost, zato sem v lekarni kupil nekaj za pomirjanje kašlja.

Nisem nameraval opustiti kajenja. 

Kašelj sem le za trenutek pomiril. Nikoli ne bom pozabil tega usodnega večera, ko sem doživel napad. Doletela me je močna bolečina v prsih. Srce mi je hitro bilo in začel sem se dušiti. Starši so me hitro odpeljali na urgenco. Tam so mi povedali, da imam pljučno embolijo. Moral sem hitro na operacijo.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Če bi prispeli samo 5 minut kasneje, bi izgubil bitko. Prvič sem se ustrašil za svoje življenje.

Pooperativni potek je slabo vplival na mojo psiho.

To so bili najtežji dnevi mojega življenja. Pooperativno okrevanje je trajalo 3 mesece. To je pomenilo, da ni cigaret! Zelo sem shujšal. Že prej sem bil suh zaradi kajenja, a operacija me je spravila na kolena. Staršem sem povedal, da bom znorel. Roke so se mi tresle, zraven pa sem bil še nervozen. Imel sem tudi neke nenavadne gibe. Moral sem si prižgati cigareto.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Spoznal sem, da sem velik odvisnik. Bilo mi je jasno, da bom po okrevanju nadaljeval s kajenjem.

Obupano sem začel iskati rešitev

Volja je bila močna, a me je strah pred neuspehom navdajal z grozo. Nastopilo je obdobje razočaranja. Poskusil sem razne metode za opustitev kajenja. Bral sem celo knjige o izkušnjah strastnih kadilcev, meditiral, obiskoval psihološko svetovalnico ... Seznam je dolg, a meni ni nič pomagalo.

Še naprej sem imel močno željo po cigaretah. Jo držati v rokah. Potegniti samo en dim. Kakšna odvisnost.

Nil Smoke je prišel v pravem trenutku! 

Moj dober prijatelj mi je ponudil pomoč. Rekel je, da bova skupaj poiskala rešitev. Želel me je videti srečnega. Ves čas je brskal po spletu.

Nekega dne se oglasi in pravi: "Nil Smoke ti bo pomagal!" Šele sedaj se zavedam, da je bil to dan moje odrešitve.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Naročil je magnete Nil Smoke. To so pozlačeni magneti, ki se namestijo na obe strani ušesa. Na sprednjo stran en magnet in na zadnjo stran drug magnet. Delujejo po tehniki akupresure, in sicer tako, da blago stimulirajo določene točke. Tako vzpodbujajo izločanje endorfinov v organizmu. Ta encim se izloča tudi med spolnim odnosom.

Endorfin izboljša razpoloženje, vas pomirja, odpravi napade živčnosti in bolečino. Vse to, kar poskušamo doseči s cigareto. Uporaba teh magnetov nadomesti ta občutek zadovoljstva.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Prej nisem zdržal brez nikotina niti en sam dan, sedaj so minila že 3 leta, odkar ne kadim. Sam sebe sem pozitivno presenetil. Bil sem ponosen na svoj uspeh. Moje življenje se povsem spremenilo. Pomladil sem se, izgledam bolj zdravo in sveže. Nisem več nervozen. Popolnoma sem si opomogel. Sedaj lažje diham. Izpolnila se mi je največja želja. Našel sem ljubezen svojega življenja, s katero pričakujeva otroka. Strokovnjak za moška vprašanja mi je dejal, da je malo manjkalo, pa bi ostal neploden. Na srečo se to ni zgodilo.

Promocijsko gradivo
Prenehajte kaditi z Nil Smoke!

Nikotin je vaš tihi ubijalec. Ne dovolite, da vas premaga. Poskusite te magnete, ne bo vam žal. V lekarni jih ni moč dobiti, lahko pa jih naročite na tej spletni strani.

Seveda niso čudežni, a z malo volje, pozitivnih misli, občutka zadovoljstva je vse mogoče! 

Če ste tudi vi kadilec, vas bom razveselili s posebno akcijo! Samo za naše bralce smo pripravili kar 50-% POPUST za te neverjetne magnete!  Edini pogoj za popust je, da jih TAKOJ naročite!
Pohitite, ker je zaloga omejena. KLIKNITE SEM >>>