KRTAČE

Okrogla za kratke in ploska za bujne lase!

T.D.
1. 12. 2018, 17.05
Deli članek:

Glede na teksturo las in pričesko, ki si jo želite, je pomembno, kakšno krtačo primete v roko. Da pa v množici različnih izdelkov za nego ne boste zmedeni, smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

dreamstime
LASJE, SKUŠTRANA ŽENSKA

Ploska krtača je kot sveti gral vseh krtač – primerna je za večino tipov las, zlasti pa za ljudi z gostimi, močnimi, dolgimi lasmi. Je velika, ravna, večinoma s plastičnimi ščetinami. Pri laseh z dolžino do ramen in daljših laseh skrajša čas sušenja, saj lase razpre. Prav tako prispeva k polnosti in volumnu.

Za kratke lase

Če imate kratko pričesko, ki hitro uide po svoje, boste najboljšo spremljevalko našli v okrogli termokeramični krtači. Zelo uporabna je za bob pričesko, saj lase gladi in lepo priviha konice. Pri daljših laseh je uporabna za oblikovanje kodrov ali valov (pramen las preprosto navijete okoli nje in jih segrejete s fenom). Običajno je na voljo v treh izvedbah: s kovinskimi, prašičjimi ali plastičnimi ščetinami. Pri kratkih laseh izberite manjšo okroglo krtačo, pri daljših pa je premer krtače lahko večji, saj velja: večja ko je krtača, večje kodre ustvarja in manjša ko je krtača, več kodrov boste z njo ustvarili.

Razčesavanje vozlov

Imate vsako jutro enake težave: čez noč se vam lasje tako zavozlajo, da jih je zjutraj nemogoče razčesati z običajnim glavnikom ali krtačo? Potem uporabite krtačo, ki odmota vozličke. Večinoma vam bodo strokovnjaki svetovali, da las nikar ne razčesavajte mokrih, saj jih takrat najbolj uničite, vendar je takšna krtača primerna tudi za mokro razčesavanje. Njene ščetine so mehke in se upogibajo tako, da las ne poškodujejo in jih tudi ne izpulijo.

Ustvarite volumen

Posebne, praznične, dvignjene pričeske po navadi zahtevajo več volumna pri glavi. Tega dosežete z gosto krtačo podolgovate oblike in nižjimi ščetinami, s katero las ne gladite proti konicam, pač pa s kratkimi potegi proti glavi. Vendar bodite pri uporabi previdni, saj s takšno krtačo lahko zelo poškodujete lase. Podrgnite le toliko, kolikor je nujno potrebno.

Dreamstime
Preizkusite super trik za čiščenje krtače.