Zdravje

Erotični supernapitek, ki bo popestril posteljne aktivnosti

Tea Dečman
21. 11. 2018, 21.00
Posodobljeno: 21. 11. 2018, 21.46
Deli članek:

Afrodiziaki nas naredijo bolj čutne, krepijo željo po spolnosti, ki je pogosto pozabljena, a zato nič manj pomemben del zdravega in srečnega življenja.

Profimedia
Spolno slo povečuje predvsem surova ostriga

Dagnje in ostrige so verjetno najbolj znan afrodiziak na svetu. Školjke so polne cinka, tako imenovanega minerala seksa, ki povečuje izločanje moškega spolnega hormona testosterona. Dagnje so znane kot hrana plodnosti, pa tudi ostrige imajo kot afrodiziak zelo bogato zgodovino. Spolno slo povečuje predvsem surova ostriga, saj vsebuje hormon dopamin, ki poveča količino testosterona in s tem spodbudi poželenje.

Rdeče vino in sadje

Raziskava, ki so jo nedavno opravili na Univerzi Harvard, je pokazala, da ima lahko kozarec rdečega vina podoben učinek kot viagra. Strokovnjaki menijo, da je to povezano s cirkulacijo in zdravjem srca, zato ob vinu priporočajo še uživanje borovnic. Podobne učinke naj bi imela tudi lubenica, ki vsebuje kemične sestavine, ki pozitivno vplivajo na srce ter povzročajo lažji pretok krvi skozi ožilje. Banane vsebujejo veliko vitamina B, ki zviša raven telesne energije in zmanjšuje stres. V bananah je triptofan, pa aminokisline, ki pomagajo pri proizvodnji hormona sreče serotonina, kalij, ki je potreben pri proizvodnji spolnih hormonov, in bromelain, encim, ki izboljšuje pretok krvi in povečuje libido. Za jagode in maline pa strokovnjaki trdijo, da vaše poželenje popeljejo v višave. Oboje namreč vsebujejo veliko cinka, ki pa ni edina prednost jagod in malin. Vsebujejo namreč tudi precej antioksidantov, ki pospešijo krvni pretok skozi spolne organe in dajejo veliko energije ob majhni vsebnosti kalorij.

Jagode in maline

vsebujejo precej antioksidantov, ki pospešijo krvni pretok skozi spolne organe in dajejo veliko energije ob majhni vsebnosti kalorij.

Casanova je jedel ostrige

Pojedel naj bi jih kar 70 na dan, da je lahko ohranil svojo seksualno moč. Njihov sloves je bil zgrajen na dejstvu, da imajo obliko ženskih genitalij, kar velja tudi za fige in avokado. 

Eliksir ljubezni 

Pripravili smo recept za napitek, ki poskrbi za vsesplošno dobro počutje in poveča spolno slo. Sestavine: 2 decilitra kokosovega mleka ali sladke smetane, 2 decilitra prevrete vode, 1 olupljen avokado, 1 žlica presnega kakava v prahu, ¼ skodelice jagod godži, 3 žlice mace, 2 žlici vanilje v semenu, 2 žlici medu, ščepec muškatnega oreščka in ščepec soli. Priprava: Jagode godži položite v skodelico z vodo za približno 15 minut. Zmešajte vse sestavine in jih v mešalniku (ali v skledi s pomočjo paličnega mešalnika) dobro obdelajte, da dobite gladko in kremno tekočino.