Ko je koža izsušena in pusta, je najbolje, da naredite luščilo. S tem nahranite celice in odstranite odvečne kožne luske. Priporočamo vam izdelke z morsko soljo in jojobinim oljem, za obraz pa zmešajte sladkor in olje naravne pridelave. Tudi obrazu namenite dopust, vsaj teden dni. Ko je koža izsušena, vzdražena ali izčrpana, namreč potrebuje sedemdnevno intenzivno kuro s koncentriranimi obnovitvenimi snovmi v ampulah. Uporabite pripravke iz koruze in granatnega jabolka, ki povečajo vlažnost kože do 40 odstotkov.

ZA BUJNE LASE IN GOSTE TREPALNICE

Podobno kot živali, ki menjajo zimsko dlako, tudi nam spomladi bolj odpadajo lasje. Z intenzivnim tretmajem enkrat na teden lahko pomagate lasišču in tudi spodbudite rast las. Prav tako pomagajo izdelki za oblikovanje pričeske s posebno mešanico polimerov. Če želite bolj bujne trepalnice, si lahko pomagate z maskaro, ki spodbuja njihovo rast. Aminokislina arginin jih krepi, vitamin B5 pa spodbuja njihovo obnavljanje. Seveda pa s posebno maskaro lahko povečate tudi učinek njihove gostote.

MOČNI NOHTI IN NEGOVANE ROKE

Danes nohti rastejo 25-odstotno hitreje v primerjavi z začetkom stoletja, ugotavljajo na univerzi v Severni Karolini. Vzrok je beljakovinsko bogata prehrana, ki na teden prida milimeter rasti nohta. Za nego in blesk nohtov uporabite izdelke s kamilico in vitaminoma A in E. Naredite si tudi kopel za roke, ki bo ustavila staranje. Zmešajte polovico skodelice soka iz brusnic (naj bo res popolnoma naraven) in velik sesekljan korenček ter počakajte nekaj časa. Dodajte dve žlički olivnega olja in vse skupaj segrejte, potem pa roke namakajte od 10 do 20 minut ter jih na koncu umijte in nanesite olje.