Rekreacija

Vadba, ki vam je pisana na kožo!

T.D.
25. 8. 2018, 18.12
Deli članek:

Ste že kdaj razmišljali, da bi si jo izbrali glede na svoje osebne lastnosti ali glede na urnik? Pobrskali smo, katera vadba je tista, ki vam bo všeč.

Profimedia
Če vas individualna vadba dolgočasi, vas bodo pritegnile skupinske dejavnosti.

Vas zanimajo duhovna in osebnostna rast, alternativne metode zdravljenja, delovanje in čiščenje telesnih čaker? Potem vam bodo gotovo všeč vadbe, ki človeka vračajo k njegovemu bistvu in mu omogočajo, da se dotakne tudi svojega duha in notranjega sveta, in ki pomagajo vzpostavljati tako fizično kot tudi duševno ravnovesje. To so na primer takšne in drugačne joge, taj či, morda celo kombinacija več takšnih vzhodnjaških veščin, namenjenih treniranju telesa in duha.

Če ste zaposleni z otroki

Če takoj iz službe odhitite po otroke v vrtec ali šolo, potem pa tistih nekaj ur, ki jih še ostane od dneva, raje preživite z njimi, bo za vas idealna vadba, v katero lahko vključite tudi otroke. Če je vaš malček še tako majhen, da ga na sprehod peljete z vozičkom, si obujte rolerje in ob potiskanju vozička rolajte ali počasi tecite. Doma lahko vadite v družbi DVD-ja ali glasbene spremljave, obenem pa svoje otroke vključite v vadbo. Kaj še lahko naredite? Vpišite se v fitnes, kjer imajo varstvo otrok, in tako bo takrat, ko boste vi aktivni, za otroke dobro poskrbljeno.

Če ste radi v družbi

Potem so vam na kožo pisane skupinske vabe, na katere lahko greste skupaj s prijateljicami. Začnite torej obiskovati katero izmed različic aerobike, pilatesa ali pa se vpišite na plesne vaje oziroma se vključite v kakšno bolj plesno usmerjeno vadbo. Za družabne in zgovorne moške pa so kot nalašč ekipni športi, kamor lahko povabijo tudi prijatelje, na primer košarka, nogomet, odbojka, rokomet … Ne pozabite pa niti na razne tekaške ali kolesarke maratone, ki se jih lahko prav tako udeležite skupaj s prijatelji in tako športno udejstvovanje združite še s prijetnim druženjem in klepetom.

***Rdeč okvir: V SLUŽBI DO VEČERA? Potem je morda za vas najprimernejša jutranja oblika vadbe. Lahko se odpravite na jutranje kolesarjenje ali tek ali pa vadite kar doma. Siv okvir: Če ste organizirani, bo pravi FITNES Najprej si privoščite nekaj ur z osebnim trenerjem, da vam bo sestavil natančen urnik in načrt vadbe, tako da boste vedeli, kdaj boste imeli treninge in za katere mišice boste na posameznem treningu delali. Pps1: Otroke vključite v svoje športne aktivnosti in tako bodo uživali tudi oni. PPS2: Če vas individualna vadba dolgočasi, vas bodo pritegnile skupinske dejavnosti. Pps3: Osebni trener vam bo dajal napotke za pravilno izvedbo vaj in vas motiviral! POUDAREK: Če imate majhne otroke, poiščite fitnes, ki omogoča tudi otroško varstvo. ŠTEVILKA: 24 ur včasih prehitro mine in vadba odpade. Zato jo vnaprej načrtujte!***